Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Esther: ‘De kast die ik voor vijftig euro scoorde is mijn beste aankoop ooit’

Door Charmain Zwijnenberg 15 juli 2019

Van een appartement ‘driehoog-achter’ naar een knusse drie-onder-een-kap-woning. Esther woont nu twee jaar in haar huis in Velve-Lindenhof en voelt zich er helemaal thuis. Wij mochten binnengluren!

Knus

Als we de woning van Esther binnenlopen voelt die direct heel knus aan. “Dat is precies wat mij aansprak toen ik de woning bezichtigde,” vertelt Esther. ” Verder vond ik de lange, diepe tuin heel fijn.” Hiervoor woonde de Enschedese in Boswinkel. Lachend: “Op driehoog-achter zeg ik weleens. Maar dat was een tijdelijke woning. Ik heb er ook niet veel moeite voor gedaan om daar iets gezelligs van te maken.”

Binnenkijken bij Esther - Woonkamer bank

Early Dew

Dat heeft ze nu duidelijk wel gedaan. “Dat klopt. Maar ik ben niet iemand die urenlang op Pinterest zit hoor. Ik hou van de kleur Early Dew van Flexa. Die wilde ik op de muren hebben. En vanuit daar ben ik verder gaan kijken. Wat past er leuk bij die kleur?” Haar favoriete winkel? “Xenos! Daar heb ik veel van in huis.”

Binnenkijken bij Esther - wanddecoratie

Voordat alle muren een lik groene verf kregen, zag het huis er heel anders uit. “Alles was donker met veel eikenhout, terwijl het hier al best smal is. Er gingen dus liters verf doorheen. Ook heb ik er een andere vloer in laten leggen. Ik hou van licht. Wil de donkere tegels in de keuken nog vervangen voor lichte tegels en ook de trap wil ik aanpakken. Maar dat durf ik nog niet helemaal aan. Dat schijnt een hele klus te zijn.”

Binnenkijken bij Esther - letterbord

Servieskast voor een prikkie

Haar favoriete item in huis? “De servieskast in de keuken! En daar zit een mooi verhaal achter. Ik heb hier weinig bergruimte dus ik was op zoek naar een mooie kast. Op Marktplaats kwam ik deze tegen voor vijftig euro! Ik snap niet waarom je zo’n kast wegdoet en helemaal niet voor dat geld. Voor mijn part doe je er je ondergoed in. Ik doe ‘m in elk geval niet meer weg. Dit is mijn beste koop ooit!”

Binnenkijken bij Esther - kast
Esther kocht deze kast voor vijftig euro

Van bed naar wandplank

Ook met de wandplank boven de eettafel is ze blij. “Die heeft mijn vader van mijn oude bed gemaakt. Het andere deel van het bed staat nu in de vorm van een tv-kast in de woonkamer van mijn ouders.” Handig, zo’n handige vader!

Binnenkijken bij Esther - overkapping_2

In de zomer is Esther natuurlijk veel in haar fijne tuin te vinden. “Je kunt hier heerlijk zitten onder de overkapping.” De tuin is echter nog niet helemaal af. “Aan de witte muur hangen nu nog drie vogelhuisjes. Het liefst hang ik die hele muur vol met huisjes, maar zover ben ik nog niet,” zegt Esther lachend.

Verder gluren?

Esther wil de hele muur volhangen met vogelhuisjes
Esthers vader maakte van haar oude bed een wandplank

Deze binnenkijkers al gezien?

Binnenkijker Bert & Jolande - Bert & Jolande 2

Binnenkijken in de prachtige woonboerderij van Bert en Jolande ‘Bijna alles is gerecycled’

Bert en Jolande wonen in een prachtige woonboerderij op steenworp afstand van het centrum van Ensche...
Binnenkijker Marijke - Marijke

Binnenkijken in de jaren 30-woning van Marijke: ‘Ik doe niet mee aan alle trends’

Marijke woont samen met haar man Chris en zoontje Finn (1,5) in een prachtige jaren 30-woning binnen...
Binnenkijken bij Esther - Esther 3

Binnenkijken bij Esther: ‘Instagram en Pinterest zijn heaven’

Robuust met een gouden randje: zo omschrijft Esther haar woonstijl. Samen met haar man Ruud woont ze...

adv.