Zoveel miljoenenwoningen staan er in Twente

Door Charmain Zwijnenberg 23 april 2019

Nederland telt steeds meer huizen die een miljoen of meer waard zijn. Wat wij dan graag willen weten: hoeveel van deze dure optrekjes staan er in onze stad. We hebben de cijfertjes bekeken en kunnen je er iets meer over vertellen.

Er zijn afgelopen jaar heel wat dure villa’s bijgekomen, meldt Calcasa. Eind 2018 telde ons land ruim 53.000 woningen die een miljoen of meer waard zijn. Dat zijn er een derde meer dan een jaar eerder.

In Twente

Dan is de grote vraag: hoeveel miljoenenwoningen staan er in Enschede? Dát kunnen we je niet vertellen. Wat we wel weten hoeveel dure optrekjes van minimaal een miljoen in de buurt staan. De cijfertjes van Calcasa gaan namelijk over Twente. Enig idee? Het zijn er 280. Dat betekent, overeenkomstig de landelijke trend, een flinke stijging in deze regio. Want eind 2017 ging het om ‘slechts’ 180 miljoenenwoningen. Er zijn in een jaar tijd 100 megadure woningen bijgekomen.

Duurste straat

Leuk feitje: enig idee waar je de duurste straat van Nederland vindt? In Wassenaar en om precies te zijn de Konijnenlaan. Voor een gemiddelde woning  aan deze straat moet je 2,5 miljoen neertellen. Daarmee kost een optrekje in die straat dertig (!) keer zoveel als een huis in de goedkoopste straat van Nederland, de Tholensstraat in Terneuzen.

Lees ook:

duurste huis Enschede Tiekeweg 9

Loterij gewonnen? Dit is het duurste huis van Enschede

Geluk gehad en een mooi bedrag in de Staatsloterij gewonnen? Mooi. Dan heb je nu eindelijk geld om e...
Huis te koop: Boekelose Stoomblekerij 117 Enschede, Foto 1 | Foto: Funda

Relaxen op het dak: 9 x Enschedese huizen met een dakterras

Met dit zonnige weer wil je toch gewoon de hele dag relaxen in de tuin, op je balkon of op je dakter...

Meer over

Wonen

adv.