Zonaanbidders opgelet: met deze informatie word je nóg blijer van de zon

Aangeboden door Reimarkt Enschede 9 april 2019

Wat is dat lentezonnetje toch heerlijk! Je krijgt niet alleen zelf meer energie om eropuit te trekken en dingen te ondernemen, ook jouw woning krijgt letterlijk energie van de zon.

Zonnepanelen

Zonnepanelen gebruiken de energie van de zon om elektriciteit op te wekken. Die elektriciteit wordt door een omvormer omgezet in stroom die jij weer kunt gebruiken voor je elektrische apparaten of om je huis mee te verwarmen met een warmtepomp.

Met zonnepanelen maak je een duurzame keuze. De energie van de zon is oneindig en geeft geen CO2 uitstoot die schadelijk is voor het milieu. En daar profiteer je van! Ook in je portemonnee, doordat je minder elektriciteit van de energieleverancier afneemt en zelfs een vergoeding krijgt voor de elektriciteit die je teruglevert aan het net.

Wist je dat het voorjaar het ideale moment is om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen presteren namelijk het beste in mei. “Dit komt doordat de zonkracht in mei erg sterk is,” legt adviseur duurzaamheid Michael van Reimarkt Enschede uit. Ook is het in mei nog niet zo warm als in juli en augustus en dit is gunstig voor zonnepanelen.

Ellen en Ruud daktterras Utrecht 1
Bespaar op je energierekening door zonnepanelen aan te schaffen. Foto: Reimarkt

Besparing 60 euro per maand

Door zonnepanelen aan te schaffen kun je flink besparen op jouw energierekening. “Dit komt neer op een gemiddelde van 60,- euro per maand,” zegt Michael. Op jaarbasis is dat toch ruim 700,- euro die je mooi kunt gebruiken voor andere dingen.

Via deze link kun je direct zien wat de terugverdien tijd is en wat je aan zonnepanelen kan verdienen. Het rendement van zonnepanelen is volgens MilieuCentraal te vergelijken met 7% rente op een spaarrekening. Nu de banken zo’n lage spaarrente geven, is het dus verstandiger om dat geld in zonnepanelen te investeren dan op de bank te laten staan.

KUUB REIMARKT - Zonnepanelen plaatsen

Regie in eigen handen

Je hebt vast wel meegekregen dat de energiebelasting in 2019 omhoog is gegaan. Dit betekent dat elk huishouden over het verbruik van energie en aardgas belasting moet betalen. “Wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen en die elektriciteit zelf verbruikt, hoef je over de zelf opgewekte elektriciteit geen energiebelasting te betalen.” Op deze manier houd je de regie in eigen handen en dat is wel zo prettig.

Meteen profijt

De zonnepanelen werken direct nadat ze geplaatst zijn. De installateurs hebben ongeveer een halve dag nodig om alles in orde te maken en de zonnepanelen kunnen zowel op schuine als platte daken geplaatst worden. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Doe de online quickscan, vraag direct een offerte aan of maak een afspraak.

Michael is adviseur duurzaamheid bij Reimarkt Enschede

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Reimarkt Enschede. Meer over Reimarkt Enschede ontdekken?

Reimarkt Enschede bouwbedrijven

Vandaag gesloten

Boulevard 1945 20, Enschede

Bekijk meer:bouwbedrijven

adv.