Binnenkijken bij Lisa: ‘Als ík bij de kringloop ben zie ik alleen maar troep’

Door Charmain Zwijnenberg 18 maart 2019

Lisa verhuisde met vriend Tom en hond Sjimmie van een appartement in hartje centrum naar een woning in ’t Zeggelt. En wij keken wéér binnen. “Mensen om me heen kopen de leukste dingen van de kringloop. Maar als ik er ben zie ik alleen maar troep.”

Tuin én balkon

Lisa leek zo blij met haar appartementje met uitzicht op het Ei van Ko, waarom een verhuizing? “Onze woning in de binnenstad was heel fijn, maar ook klein. We hadden geen opbergruimte en ook geen balkon of een tuin. Afgelopen zomer was dat niet te doen met die warmte,” legt Lisa uit. Haar huidige woning in ’t Zeggelt heeft dat allemaal wél. “We hebben nu zelfs een balkon én een tuin. Heerlijk! Het terras moet nog gelegd worden, maar ik kan niet wachten om in de zomer lekker buiten te zitten.”

Binnenkijken bij Lisa - woonkamer

Moeten er naast het leggen van het terras nog dingen gebeuren in en om het huis? “We wonen er nu drie maanden, maar we hebben nog steeds geen gordijnen,” vertelt Lisa. “We kunnen maar geen keuze maken. Overgordijnen staan niet mooi omdat de vensterbank in de weg zit en ik geen korte gordijnen wil. Plissé-gordijnen hangen altijd scheef. Zwarte jaloezieën maken het huis te donker, maar witte jaloezieën passen misschien niet goed bij de kleur wit van de kozijnen. Je snapt me, we vinden het nogal lastig,” lacht de Enschedese. Verder nog woonwensen? “Een okergele bank graag!”

Instagram

Waar koopt Lisa haar woonitems het liefst? “Bij Søstrene Grene, Xenos, Hema, Intratuin en Sissy-Boy. Bij die laatste loop ik het liefst elke week wel even binnen.” Haar inspiratie haalt ze vooral van Instagram. “Daar zit ik de hele dag op. Ik heb zelf ook een Instagram-account waar ik foto’s van mijn huis deel, maar maar heel actief ben ik daar niet mee hoor.”

Binnenkijken bij Lisa - eetkamer

De Enschedese heeft haar liefde voor interieur niet van een vreemde. Een tijdje geleden gluurden we binnen in het huis van Monique, Lisa’s moeder. “Toen we nog samen in haar interieurwinkel werkten, shopten we ook veel samen. Nu is dat iets minder omdat we allebei op andere momenten werken. Maar we doen nog wel graag workshops samen.” Volgens Lisa is ze wel wat minder creatief dan moederlief. “Ik ben heel blij met de plaids die ze voor me heeft gebreid. Ik heb zelf geen geduld voor dat soort dingen.”

Binnenkijken bij Lisa - cactussen

Over haar favoriete item in huis hoeft Lisa niet lang na te denken. “De gouden vintage bar cart. Die wilde ik al een hele tijd, maar ik vond hem veel te duur. Uiteindelijk heb ik hem gekregen. Ik ben er nog steeds heel blij mee.” Hond Sjimmie trippelt voorbij en Lisa pakt haar op. “En Sjimmie is ook een grote favoriet in huis,” zegt de Enschedese terwijl ze de kleine viervoeter knuffelt.

Binnenkijken bij Lisa - bar cart

Behalve de bar cart zien we niet heel veel vintage spullen terug in huis. “Mensen om me heen kopen de leukste dingen van de kringloop. Maar als ik er ben zie ik alleen maar troep.” Geen idee hoe dat kan. Vanmiddag doe ik nog een poging. Misschien zie ik dan wél wat leuks.”

Verder binnengluren?

adv.