Binnenkijken bij Esra: ‘De salontafel heeft al meerdere keren op Marktplaats gestaan’

Door Charmain Zwijnenberg 4 maart 2019

Van een appartement met dakterras in Stadsveld naar een huis met tuin in Boswinkel. De Enschedese Esra woont nu ruim een jaar met haar man, zoon (3) en poes in een nieuwbouwwoning in de nieuwe wijk in Oost-Boswinkel. “We wilden graag een tuin voor ons zoontje.”

Het kopen van een nieuwbouwhuis dat nog gebouwd moet worden gaat nét even anders dan de koop van een bestaand huis. “We zagen de nieuwe huizen alleen op een plaatje,” vertelt Esra. Toch wist de Enschedese meteen welke woning het moest worden. “Bij dit huis dacht ik meteen: dit wordt ‘m. De erker vind ik mooi en het uitzicht sprak me direct aan. Lekker rustig en met een vijver.”

Binnenkijken bij Esra - keuken 2

Waarom een nieuwbouwwoning? Esra: “Je kunt alles direct helemaal naar eigen smaak en inzicht inrichten. Een eigen keuken, een nieuwe badkamer en we hebben het huis meteen laten uitbouwen.”

Effe dimmen

Het valt ons op dat de woning lekker licht is. “Daar hou ik van,” zegt Esra. “Het huis moet licht, lieflijk en gemoedelijk zijn. Wij moeten ons er natuurlijk in thuis voelen, maar ik vind het ook belangrijk dat anderen zich hier op hun gemak voelen.” Haar woonstijl omschrijft Esra als romantisch en Scandinavisch. “En ik hou ook van een botanische stijl. Maar daar sloeg ik een beetje in door, dus het is minder geworden. Ik moest effe dimmen. Alleen in het verborgen hoekje in de keuken ging ik weer even los,” lacht ze.

Binnenkijken bij Esra - koffie en thee
In dit verborgen hoekje kan Esra haar liefde voor de botanische woonstijl kwijt

Iets wat nooit in Esra’s huis ontbreekt is een bos verse bloemen. “Ik heb áltijd verse bloemen in huis. Ik word er zo vrolijk van. Daar sta ik ook bekend om bij mijn vrienden. Om de bloemen en om mijn netheid. Ik ben heel netjes.” Ook de keuken maakt Esra blij. “Ik wilde per se een kookeiland. Heel gezellig om daar samen met vrienden aan te koken.”

Haat-liefdeverhouding

Minder blij is ze met de salontafel. “Daar heb ik een haat-liefdeverhouding mee,” vertelt Esra. “Die tafel heeft al twee keer op Marktplaats gestaan. Ik vind hem eigenlijk niet meer zo mooi en wil liever wat kleinere tafeltjes bij elkaar. Maar we hebben vaak vrienden op bezoek en dan is zo’n grote tafel wel weer handig.”

Binnenkijken bij Esra - woonkamer andere kant

De Enschedese haalt haar wooninspiratie uit de VT Wonen, maar ook uit winkels als Kwantum, Xenos en Zara Home. “Wat ik leuk vind, neem ik mee.” Ook Instagram is een grote inspiratiebron. “Ik volg verschillende woonaccounts en deel ook foto’s van mijn eigen interieur op Instagram. Interieur is echt een hobby van mij. Het is nooit af.” Welke woonwensen heeft Esra nog? “Ik wil graag een ander bankstel en de muur in de woonkamer wil ik in een andere kleur verven. Ik zit te denken aan een heel lichtgrijze tint.”

Binnenkijken bij Esra - bloemen in woonkamer

En wat vindt manlief van haar hobby en interieurplannen? “Die is heel makkelijk. Vaak moet hij mijn idee even laten bezinken, maar daarna vindt hij het gelukkig vaak prima,” zegt Esra lachend.

Verder binnengluren? 

adv.