Binnenkijken bij Corine: “Ik ben gek op de jaren ’70 stijl”

Door Jannike Huisman 19 februari 2018

Corine de Jonge is in hart en nieren een Enschedese en heeft altijd in deze stad gewoond. Ze woont nu zo’n vier jaar in een appartementje in de wijk De Bothoven. Tijd om naar de woning te kijken had ze eigenlijk niet, want ze was aan het werk. “Mijn moeder is toen gaan kijken die heeft akkoord gegeven. Dit stukje in de wijk is best rustig en ik ben blij dat ik hier woon.”

Vintage

Als je het appartement van Corine binnenstapt, zie je overal om je heen spullen uit de jaren ’60 en ’70. “Het begon met mijn uitzet,” vertelt Corine. “Toen ik een een jaar of zeventien was, ging ik regelmatig met m’n moeder naar de kringloop of rommelmarkten en daar vond ik spullen. M’n ouders zeggen wel eens dat ik in de verkeerde tijd geboren ben. Ik heb ook een hele rij lp’s en daar luister ik graag naar. Op een lekkere luie zondag zet ik lekker een plaatje aan of ’s avonds als ik visite heb.”

Toch vindt Corine het niet erg om in deze tijd te wonen. “Een aantal dingen in huis zijn wel nieuw, zoals de koelkast of de magnetron. Die hadden ze toen ook wel, maar die kun je beter niet meer gebruiken. Ik heb ook wel een nieuwe laptop en ik gebruik ook gewoon een iphone. Dat is wel heel makkelijk, maar qua stijl vind ik die jaren wel heel mooi.”

Binnenkijken bij Corine

Retro-behang

Wat opvalt is het oranje met bruine retro-behang dat op de muur van de woonkamer zit. “Ik had al wat vintage dingen, maar toen ik hier kwam wonen wilde ik heel graag dit behang op de muur. Mensen uit m’n omgeving vroegen zich af of het niet te heftig was, maar ik vind het nog steeds fantastisch! Ik zie het zelfs niet eens meer, ondanks dat het zo’n druk behang is,” zegt Corine lachend.

Binnenkijken bij Corine

Bijzonder servies

Eén van de meest bijzondere vondsten van Corine is een 78-delig serviesset. “Het is helemaal compleet en daar kun je eigenlijk bijna niet meer aankomen. Ik heb de set via Marktplaats gekocht en het was nog splinternieuw. Het was een vrouw met verzamelwoede en het was haar uitzet van toen en de set is nooit uit de doos gekomen. Ik eet er nu dagelijks van,” vertelt Corine. ” Als we een kijkje nemen in de keukenkastjes van Corine dan komen er overal vintage dingen tevoorschijn. We zien oude wijnglazen, blikken, een ouderwets afdruiprekje en ook de pannen zijn vintage. “Het is niet alleen een inrichting, het is meer een lifestyle.”

Binnenkijken bij Corine

Oranje televisie

Corine  is nu wel veel gerichter op zoek. “Vroeger nam ik alles mee wat ik tegen kwam. Veel dingen heb ik ook gekregen, van mensen die wat op zolder vonden.” In de woonkamer staat een echte ouderwetse oranje televisie. “Dit is mijn eerste televisie,” vertelt ze. “Die kreeg ik aan het einde van de basisschool van mijn oom. Het is wel zwart-wit, maar ik vond het toen te gek om een televisie op m’n kamer te hebben. Je zou hem nu nog kunnen aansluiten op de kabel.”

Buiten in de zon

De favoriete plek van Corine is buiten. “Zodra het een beetje mooi weer is dan zit ik op het balkon. Het balkon is totaal uit verhouding met de rest van het huis, het is heel groot. Heerlijk om met vrienden een wijntje te drinken of met een boekje te zitten en een kopje cappuccino. Het balkon zit van de stad af, dus dat is wel een voordeel. Ook al gebeurt er van alles op het van Heekplein, je hoort er bijna niks van,” vertelt Corine. “Ik kan niet wachten tot het weer mooi weer wordt.”

adv.