Binnen kijken bij Gemma: “accessoires moet ik vooral verstoppen voor kleine kinderhandjes”

Door Rebecca Tank 13 november 2017

Inmiddels woont Gemma alweer 2,5 jaar samen met haar vriend Gert Jan en zoontje Foss in een fijn jaren ’30 woning op het Hogeland. Ze is een echte interior junkie die haar huis het liefst iedere week drastisch verandert. Gelukkig steekt haar vriend hier een stokje voor. “Ik moet eerlijk toegeven, de muur achter de bank heeft in die 2,5 jaar al wel vijf verschillende kleuren gehad.”

Verschillende trends

Het huis van Gemma is een heerlijk lichte woning met zowel Scandinavische als industriële invloeden. “In de loop der jaren en vele huizen hier in Enschede te hebben versleten, heb ik heel wat verschillende trends en stijlen meegemaakt. En nog steeds kan het wel wisselen, constant hetzelfde in huis is ook zo saai. Op dit moment zie je het Scandinavische in combinatie met industriële elementen terug in huis. Op mijn Instagram is in die paar jaar wel te zien dat het zo nu en dan wisselt,” vertelt Gemma.

gemma-voorkamer

DIY-projectjes

In het huis van Gemma staan veel meubelstukken die zelf gemaakt zijn. “Ik vind het geweldig om zelf iets te maken. Of eerder te bedenken en opdracht te geven aan Gert Jan om het te maken. Vaak maken we iets van underlayment. Ons laatste DIY-projectje is de speelplek van Foss en dit is gelijk ook mijn favoriete plekje in huis. Al zijn de meubeltjes bij Foss op de kamer ook nog steeds onze trots. Onze meubels zijn redelijk uniek én low-budget. Zo kan je je meubels nog eens wisselen,” legt Gemma uit.

gemma-kamer-foss
De slaapkamer van Foss

Kidsproof

Wanneer je zo’n kleine dreumes rond hebt lopen, blijft het lastig om bepaalde accessoires veilig te stellen. “Kleine accessoires pas ik zo nu en dan aan, feit blijft dat ik het meeste moet verstoppen voor kleine kinderhandjes. Nu zie het meeste groen, wit en zwart. Met een klein beetje roze, om de vrouwelijkheid hier in huis weer wat op te krikken.”

Benieuwd hoe de DIY-projecten van Gemma tot stand zijn gekomen? Op haar blog legt ze uit hoe de meubels gemaakt worden.

Ook het wandbord is zelf gemaakt
Ook Gemma heeft haar eigen werkplek
De eettafel
De slaapkamer
Het speelhoekje van Foss
De woonkamer

Heb jij een interessante woonkamer die je graag met een groter publiek wilt delen? Je kunt ons tippen via [email protected]