Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitgelicht: 5 soorten verlichting in een notendop

Aangeboden door Schippers Lifestyle 6 november 2020

We zitten steeds meer binnen en het wordt weer eerder donker. Extra belangrijk dat er dan goede en gezellige verlichting in huis te vinden is. Maar waar moet je beginnen? En welke soorten verlichting zijn er? Schippers Lifestyle praat je bij!

Hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen; voor elke ruimte is er wel een geschikte lamp te vinden. Inspiratie opdoen voor de juiste verlichting kan perfect bij woonwinkel Schippers Lifestyle. Hier zijn maar liefst 30 sfeerkamers ingericht bomvol inspiratie. In deze kamers vind je een ruime collectie lampen in diverse formaten, kleuren en materialen. Vooral de landelijke woonstijl komt hier helemaal terug.

Schippers Lifestyle_24

Hoogstaande kwaliteit

Omdat deze woonwinkel met verschillende gerenommeerde Europese en Nederlandse meubelfabrikanten werkt ben je ervan verzekerd dat de lamp van duurzaam en kwalitatief hoogstaand materiaal gemaakt is. De lampen zijn dan ook in verschillende materialen te verkrijgen. Schippers Lifestyle maakt onderscheid tussen mangohout, MDF en rundleder.

Vijf soorten

Het uiterlijk van de lamp is natuurlijk belangrijk, maar misschien is het nog wel belangrijker wat het doel is van de lamp. Wil je een schilderij uitlichten, dan is accentverlichting een goede keuze. Of zoek je een tafellamp als eyecatcher? Dan ben je met sfeerverlichting aan het juiste adres. Hieronder zijn de vijf verschillende soorten verlichting uitgelicht.

Schippers Lifestyle_21

Basisverlichting

Basisverlichting (ook wel algemene verlichting genoemd) zorgt voor een egale spreiding van het licht. Het gaat hier om direct licht met weinig schaduw. Als we over basisverlichting praten kun je denken aan hang- en plafondlampen. Deze algemene verlichting is meestal te vinden in het midden van een ruimte en is vaak de lamp die je als eerste aandoet wanneer je weer thuiskomt.

Accentverlichting

Accentverlichting (of gerichte verlichting) zorgt ervoor dat er met direct licht een ruimte of object specifiek belicht wordt. Wanneer je een onderdeel van je interieur wilt accentueren kun je door middel van spots bijvoorbeeld het prachtige schilderij aan de muur belichten. 

Schippers Lifestyle verlichting

Functionele verlichting

Functionele verlichting wordt ook wel werkplekverlichting genoemd. Met functionele verlichting verhoog je de zichtbaarheid van de werkplek en zorg je voor goed, helder en wit licht. Zo zie je met een bureaulamp goed wat je schrijft en met een leeslamp lees je prettiger dat spannende boek uit.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is warm en zacht, een echte aanvulling op de basisverlichting. Door een matte en/of dimbare lamp te kiezen zorg je voor gezelligheid in huis. Kies voor een robuuste vloerlamp of stoffen lampenkap als fijne sfeermaker.   

verlichting schippers lifestyle

Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting bestaat meestal uit zacht en indirect licht, puur ter decoratie. Echt voor de gezelligheid dus! Zoals bijvoorbeeld fonkelende kerstlampjes of meerdere hanglampen boven de eettafel. Tip: combineer verschillende soorten hanglampen en hang deze op verschillende hoogtes voor een speels effect!

Bij Schippers Lifestyle zijn de mogelijkheden wat betreft verlichting eindeloos. Voor een robuuste vloerlamp of moderne hanglampjes slaag je zeker bij deze veelzijdige woonwinkel. Alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk de website en waan je in de landelijke woonsferen!

Lees ook:

bob schippers lifestyle

Bob heeft zijn eigen landelijke woonwinkel: ‘Deze woonstijl blijft tijdloos’

Woontrends komen en gaan, maar de landelijke woonstijl behoort daarentegen al decennia lang tot de p...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schippers Lifestyle. Meer over Schippers Lifestyle ontdekken?

Schippers Lifestyle woonwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Lenteweg 28, Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.