Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sonja en Herbert kochten het huis dat ze 15 jaar geleden ook al hadden bezichtigd

Aangeboden door Euverman & Nuyts 23 oktober 2020

In 2005 vielen Sonja en Herbert als een blok voor een vrijstaande woning aan de rand van de wijk ’t Hogeland. Maar uiteindelijk is het stel toch voor een andere woning in Enschede gegaan, omdat die net iets beter bij hun gezinssituatie aansloot. Nu, vijftien jaar later, is diezelfde woning wederom in de verkoop gegaan en deze keer hebben Sonja en Herbert het wél gekocht. “Het voelde nog evengoed als toen.”

Een vrijstaande woning met prachtig uitzicht over de weilanden, een heerlijke tuin en een keuken die een paar jaar geleden nog volledig is verbouwd. Door de jaren heen zijn er nog meer aanpassingen aan de woning gedaan, maar dit is niet de voornaamste reden waarom het stel het huis nu wel gekocht heeft. Met twee opgroeiende kinderen was de woning destijds eigenlijk net iets aan de kleine kant. Maar inmiddels zijn de kinderen het huis uit en sluit de woning aan de Heutinkstraat nu perfect aan bij de wensen van het echtpaar.

Tekst gaat verder onder foto.

heutinkstraat
Foto: Euverman & Nuyts

Meer kapers op de kust

De woning kwam afgelopen voorjaar weer op de huizenmarkt, want de toenmalige eigenaren wilden vanwege hun groeiende gezin graag verhuizen naar een ruimere woning. Niet alleen bij Sonja en Herbert werd de interesse in deze woning gewekt, vele anderen meldden zich ook aan voor een bezichtiging.

Het hele proces verliep wel iets anders dan vijftien jaar geleden. “Vanwege de aanhoudende schaarste op de woningmarkt – en natuurlijk de coronamaatregelen – had iedere potentiële koper een halfuurtje de tijd om de woning te bezichtigen. Toch werden we met alle aandacht rondgeleid door Silke Westerhoff. Zij is een van de makelaars van Euverman & Nuyts,” legt Sonja uit. “Later die week kon je een schriftelijke bieding met een bijbehorende motivatie indienen en uit al die biedingen werd de uiteindelijke koper geselecteerd.”

Het hoofd koel houden

Een halfuurtje is niet heel lang, maar gelukkig hadden Sonja en Herbert het voordeel dat ze de woning al een beetje kenden. “Het huis was eigenlijk alleen maar mooier geworden doordat de vorige eigenaren diverse verbouwingen hadden uitgevoerd. Deze woning voldeed nu nog meer aan onze wensen, dus wij wisten zeker dat we een bod zouden uitbrengen”, vertelt Sonja enthousiast.

Ze hebben goed over hun bod nagedacht en kwamen uit op een bedrag dat financieel zowel op korte als lange termijn realistisch zou blijven. Bij hun bieding kwam het stel ook nog met het ludieke idee om het geboden bedrag te laten eindigen op het huisnummer van de woning aan de Heutinkstraat. Soms kunnen die kleine details het verschil maken.

Tekst gaat verder onder foto.

tuin Sonja

Een huis om oud in te worden

Alle weloverwogen beslissingen wierpen hun vruchten af, want anderhalf uur na het indienen van de schriftelijke bieding kwam het verlossende telefoontje: zij mochten zich de nieuwe eigenaren van de woning noemen! Sonja: “De opluchting was echt enorm. Je moet in de huidige situatie overbieden en het blijft een gok. Daarom waren we extra blij dat de uiteindelijke keuze op ons gevallen is.”

Door de prettige en professionele houding van Euverman & Nuyts hebben ze dit makelaarskantoor ook in de armen genomen als verkoopmakelaar voor hun eigen woning. Vijftien jaar geleden werden ze ook al keurig door hen begeleid en ook deze keer werd hun woning binnen no time verkocht.

Sinds eind augustus woont dit echtpaar in hun nieuwe droomwoning. “In dit huis willen we graag oud worden. Herbert en ik zijn vijftigers, dus we hoeven nu nog geen slaapkamer op de begane grond. Maar het is fijn om te weten dat die mogelijkheid er wel is door bijvoorbeeld de garage te verbouwen.”

Wat is jouw woning waard?

Heb jij net zoals Sonja en Herbert plannen om te verhuizen? Met dit handige tooltje kun je alvast een indicatie krijgen van wat jouw woning waard is. Of bekijk de website voor het voor meer informatie over het woningaanbod en alle overige diensten van Euverman & Nuyts.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Euverman & Nuyts. Meer over Euverman & Nuyts ontdekken?

Euverman & Nuyts makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Hengelosestraat 28, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.