Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe bank kopen: 5 tips waar een goede bank aan moet voldoen

Aangeboden door Schippers Lifestyle 5 augustus 2020

Ben je uitgekeken op je huidige bankstel en ben je van plan om een nieuwe bank te kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar een goede bank aan moet voldoen. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt van je serieuze aankoop en heb je nog jaren plezier van je bank.

Een bankstel is een van de meest gebruikte meubels in een interieur. Je ploft er lekker op neer om tv te kijken, ontvangt er visite of je hebt er misschien wel je nieuwe thuiswerkplek van gemaakt. Juist doordat je er zo vaak op zit is het belangrijk dat je bank helemaal naar wens is. Maar waar moet je bij de aanschaf van een nieuwe bank nou precies op letten?

De grootte van de woonkamer

Voordat je een woonwinkel binnenstapt, is het erg handig om te weten hoe groot jouw woonkamer is. Want in de showroom lijkt een bankstel altijd kleiner dan wanneer het bij jou in huis staat. Dit komt doordat showrooms ruim opgesteld zijn en jouw woonkamer veel compacter is. Ga bij een kleine woonkamer dus niet voor een massieve bank, maar kies eerder voor een driezitsbank op pootjes. Zo lijkt de woonkamer optisch groter.

Wanneer je een geschikte bank gevonden denkt te hebben, onthoud dan de afmetingen en teken dit in je eigen huiskamer af. Dit kun je bijvoorbeeld doen door krantenpapier op de grond te leggen in exact dezelfde afmetingen als de bank. Zo zie je gelijk of de gewenste bank niet te groot uitvalt en of je nog genoeg bewegingsruimte overhoudt.

bankstel schippers_9
Bij Schippers Lifestyle in Enschede vind je de allermooiste bankstellen van uitstekende kwaliteit.

Thuissituatie: van kattennagels tot vieze kinderhandjes

Iets anders waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe bank is de thuissituatie. Dit is niet alleen bepalend voor de afmetingen van je bankstel, maar ook voor het type bekleding. Zo wil je niet dat jouw dure stoffen bankstel door je kat als krabpaal gebruikt zal worden. Het is dan verstandiger om voor een lederen bank te gaan. En heb je jonge kinderen? Dan is het aan te raden om voor een bank te gaan die makkelijk schoon te maken is. Een witte stoffen bank met jamvlekken vindt namelijk niemand leuk…

En dan is er nog iets waar je misschien niet zo snel over nagedacht zou hebben: het dragen van spijkerbroeken. Donkere spijkerbroeken en een (lichte) katoenen bekleding zijn geen goede match. Spijkerbroeken kunnen namelijk vlekken achterlaten op zulke banken en die vlekken gaan er maar moeilijk uit.

De plek van de bank

Nu je weet hoe groot je nieuwe bank mag zijn en of het geschikt is voor je thuissituatie, is het tijd om na te denken over de plek van de bank. Komt de bank voor het raam te staan? Dan wil je waarschijnlijk niet dat de rugleuning te hoog is waardoor het je raam grotendeels blokkeert. Wil je graag een gekleurde bank en komt het op een zonnige plek te staan? Houd er dan rekening mee dat de bank na verloop van tijd door het directe zonlicht kan gaan verkleuren.

Schippers Lifestyle_26

Lekker lounge of liever een stevige zitting

Niet alleen de hardheid van de kussens maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort. Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, terwijl een ondieper zitvlak zorgt voor een actieve zithouding. Zorg dus dat jouw gebruik van de bank aansluit bij het zitcomfort. Wanneer je het liefst onderuitgezakt urenlang ligt te Netflixen, dan kun je die prachtige design bank met harde kussens beter niet aanschaffen.

Proefzitten is een must

Wanneer je een nieuwe bank wilt kopen, hoef je in principe de deur niet uit. Want veel woonwinkels beschikken over een webshop. Maar met alleen een plaatje weet je niet of de bank lekker zit en of het wel echt helemaal naar jouw smaak is. Ga daarom altijd proefzitten voordat je op een daadwerkelijke aankoop overgaat. Het zou namelijk zo zonde zijn als je over zes maanden weer op zoek moet naar een nieuwe bank, omdat je achteraf niet tevreden bent.

Bank kopen bij Schippers Lifestyle

In Enschede kun je bij verschillende woonwinkels terecht voor een nieuwe bank, zoals bij Schippers Lifestyle. Of je nu op zoek bent naar een design bankstel, een modern bankstel of een klassiek bankstel, deze woonwinkel heeft het in het assortiment. Schippers Lifestyle beschikt over 2000 vierkante meter aan toonkamers vol met bankstellen in alle soorten, maten en prijzen. Door dit uitgebreide aanbod hebben zij een bankstel voor iedere portemonnee. Bekijk online alvast het assortiment en kom langs in de showroom om zelf te ervaren hoe comfortabel de bankstellen zitten.

Lees ook

boomstamtafel

Van stoere boomstamtafel tot ovale eettafel: deze woonwinkel maakt alles op maat

Ben jij op zoek naar een suar boomstamtafel, een visgraat eettafel of een ronde tafel van mangohout?...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schippers Lifestyle. Meer over Schippers Lifestyle ontdekken?

Schippers Lifestyle woonwinkels

Gesloten13:00 - 18:00

Lenteweg 28, Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.