Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans! Er zijn nog maar een paar nieuwbouwwoningen beschikbaar in de Ooster Es

Aangeboden door WOM De Laares 20 mei 2020

Wil jij dichtbij de binnenstad van Enschede wonen én tegelijkertijd het gezellige wijkgevoel ervaren? Dan is een woning in de wijk De Laares echt iets voor jou! De verkoop van het allerlaatste nieuwbouwproject in deze wijk is van start gegaan en er zijn nog een aantal koopwoningen beschikbaar. Dus dit is jouw laatste kans om een nieuwbouwwoning in de Ooster Es te bemachtigen.

Vroeger was De Laares een echte arbeiderswijk, maar nu is het een levendige wijk met schitterende woningen. De wijk is vooral in trek bij jonge gezinnen vanwege de rustige ligging en de goede voorzieningen, maar ook senioren en alleenstaanden wonen in deze wijk. Huizen staan hier maar kort te koop, want woningen in De Laares zijn nou eenmaal erg gewild.

Verschillende architectuurstijlen in de Ooster Es

Wat enorm kenmerkend is voor deze wijk is het speelse gebruik van verschillende kleuren bakstenen, uiteenlopende woontypen en diverse architectuurstijlen. Ook voor het laatste nieuwbouwproject is deze diversiteit aan woningen doorgetrokken. Zo worden er in de Ooster Es vrijstaande woningen in een jaren ’20 stijl gebouwd, maar ook sfeervolle twee-onder-een-kap woningen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Lage energierekening, want energieneutraal wonen

In totaal worden er dertig nieuwbouwwoningen gebouwd in de Ooster Es. De prijs varieert tussen de €377.500,- en €495.000,- v.o.n en inmiddels is al zo’n 65% van deze huizen verkocht en onder optie. Niet alleen de centrale ligging maakt een woning in de Ooster Es erg interessant, ook het feit dat de nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn speelt een belangrijke rol. Op deze manier blijft je energierekening erg laag. Fijn voor je portemonnee én voor het milieu!

Helemaal naar eigen smaak

Een andere reden waarom je een nieuwbouwwoning op de Ooster Es zou willen kopen, is omdat je het huis helemaal naar eigen wens kan inrichten. Je bent namelijk de eerste bewoner van het pand en dit is het ideale moment om je droomkeuken of die ene prachtige badkamer te laten plaatsen. En alles kun je meefinancieren in het bouwdepot. De gemaakte kosten worden dan doorberekend in je maandelijkse kosten voor de hypotheek, dus je hoeft niet in een keer je spaargeld aan te breken.

De Oosterstraat wordt een fietsstraat

Lijkt wonen in de wijk De Laares je helemaal geweldig, maar weerhoudt het idee van een huis aan de drukke Oosterstraat je ervan om de stap te zetten? Dit is helemaal nergens voor nodig, want de Oosterstraat wordt namelijk een fietsstraat. Al het gemotoriseerd verkeer is in de nieuwe situatie te gast en wordt middels de herinrichting gedwongen om een gematigde snelheid aan te houden.

ooster es_ de laares_ fietsstraat

Oplevering in derde kwartaal 2021

De prognose oplevering van de Ooster Es zal het derde kwartaal van 2021 zijn. Hierna zullen er geen bouwprojecten meer uitgevoerd gaan worden in De Laares. De wijk is dan helemaal klaar voor optimaal woonplezier. Met de huidige lage rentestand zal het je verbazen hoeveel meer wooncomfort je krijgt voor vrijwel dezelfde maandlast. En met een vrijblijvende waardebepaling en een hypotheekgesprek is dit snel in kaart gebracht.

Interesse?

Ben jij wel nieuwsgierig geworden naar één van deze woningen op de Ooster Es? Neem dan contact op met de verkopende makelaars van Nieuw Wonen Twente of Esther van Benthem Makelaars. Op deze site vind je meer informatie over de Ooster Es.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door WOM De Laares. Meer over WOM De Laares ontdekken?

WOM De Laares gemeente en lokale diensten

Tulpstraat 22 , Enschede

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.