Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jos en Rianne gaan in ‘CANVAS’ Janninkkwartier wonen: ‘We ontwerpen ons eigen huis!’

Aangeboden door CANVAS Janninkkwartier 24 juni 2020

Een groene binnentuin als verlenging van de privéachtertuin. Alle duurzame voordelen van nieuwbouw. Én keuzevrijheid in de indeling van hun nieuwe huis. Jos (35) en Rianne (33) tekenden voor CANVAS, en tekenen nu samen met de architect hun woonwensen in de plattegrond. “Nooit gedacht dat we ons eigen huis zouden ontwerpen.”

Het terrein ten zuiden van het Janninkcomplex zal het komende jaar een complete metamorfose ondergaan. Want hier wordt een prachtige woonwijk gecreëerd waar duurzaamheid, groen en rust centraal staan. In CANVAS Janninkkwartier zullen halfvrijstaande stadswoningen, geschakelde- en rijwoningen gebouwd worden. Het gezin van Rianne en Jos mag zich alvast een van de nieuwe bewoners noemen.

hoekwoning CANVAS Janninkkwartier
Aanzicht woningen op de hoek Getfertsingel (R) en Cromhoffsbleekweg (L)

Nieuwbouw stond eigenlijk niet op de planning

Dat het jonge gezin zou verhuizen naar een nieuwbouwwoning was niet eens de intentie. “Maar het is wel gebeurd”, vertelt Jos met een glimlach. “We keken vooral naar bestaande huizen. Tot vrienden ons op CANVAS wezen. Het idee van wonen aan een gezamenlijke binnentuin trok ons over de streep. Dat we daar samen met de buren en met een landschapsarchitect een uitbreiding van de privétuinen van maken, vinden we erg leuk.” Nieuwbouw sluit ook nog eens goed aan bij wat het stel belangrijk vindt. Duurzaamheid is wel iets waar we bewust in willen kiezen. Een goede isolatie, zonnepanelen, groen dak en aansluiting op stadsverwarming zijn allemaal pluspunten die er dan nog bovenop komen”, vult zijn vrouw Rianne aan.

Met de architect om tafel

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis in CANVAS doorloop je andere stappen dan bij het kopen van een bestaand huis, merkte het stel. Maar het is een heel logisch en overzichtelijk proces. “We krijgen ook genoeg tijd en begeleiding om over zaken zoals de indeling te beslissen. Met drukke banen en twee jonge kinderen is dat heel fijn.”

Een van de vrijheden van CANVAS is het bepalen van de indeling van de woning samen met de architect. Zowel Rianne en Jos als de architect gingen goed voorbereid om tafel voor het eerste gesprek.We kregen vooraf een lijst met vragen. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals hoe ziet een ideale zomerdag er voor ons uit? Wat waarderen we in ons huidige huis? En brengen we meer tijd door op de bank of aan de keukentafel?,” licht Jos toe. “Dat zette ons al aan het denken en gaf ons richting in wat we nu echt belangrijk vinden. Vervolgens was er ruimte om aan te geven welke ideeën we zelf al hadden.”

indeling keuken
Een interieurimpressie van de halfvrijstaande stadswoning type Vernis

Van de architect kregen ze een basisplattegrond. “Maar in principe kun je nog schuiven met de muren“, vullen de kopers aan. “De kaders die er zijn geven ons houvast en genoeg vrijheid. Over de verdiepingen zijn we er al uit, voor de begane grond heeft de architect een nieuwe plattegrond getekend die we nu overwegen.” Een tweede gesprek met de architect volgt, daarin worden de laatste knopen doorgehakt. Tot slot checkt de bouwer nog of het bouwtechnisch ook allemaal kan. En dan ligt vast hoe het huis eruit komt te zien.

Samen met de buren de binnentuin ontwerpen

Met de kinderen zijn ze al een paar keer naar de bouwlocatie geweest. Rianne: “De jongste krijgt er natuurlijk nog weinig van mee, maar onze driejarige vindt het hartstikke leuk. Ze krijgen ieder hun eigen kamer en we kunnen ze met een gerust hart buiten laten spelen in de binnentuin.” Later in het traject zullen Rianne en Jos met hun toekomstige buren en de landschapsarchitect om tafel om de binnentuin te ontwerpen. Of ze daar al ideeën over hebben? “Van ons mag er veel groen in zitten!

binnentuin
Naast de privétuin kunnen bewoners ook genieten van de gezamenlijke binnentuin

Wil jij ook wonen in CANVAS Janninkkwartier?

Ben jij op zoek naar een duurzame nieuwbouwwoning binnen de singels van Enschede? Kom dan op donderdag 2 juli tussen 17.00-19.00 uur langs in het Janninkcomplex voor de informatieavond van CANVAS! Dit is een vrije inloopavond, aanmelden is niet nodig. Het adres is Haaksbergerstraat 147 in Enschede. Op deze avond krijg jij een goed beeld van de woningen in CANVAS.

Je woont in CANVAS vanaf €319.000,- vrij op naam en iedere woning is voorzien van een inpandige berging, eigen parkeerplek en privétuin. Je hebt de mogelijkheid om je woonwensen vorm te geven door samen met een architect de indeling van de woning bepalen. Het is uiteraard ook mogelijk om voor een complete woning inclusief keuken, badkamer en toilet te gaan. Kijk voor meer informatie op www.canvasjanninkkwartier.nl.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CANVAS Janninkkwartier. Meer over CANVAS Janninkkwartier ontdekken?

CANVAS Janninkkwartier dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

adv.