Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zelf een beveiligingscamera aan je woning bevestigen?

Aangeboden door Bertu Toegangstechniek 8 april 2020

Om de openbare orde te kunnen handhaven mag de gemeente Enschede beveiligingscamera’s plaatsen, zoals de camera’s op de Oude Markt en bij het Willem Wilminkplein. Maar hoe zit dat eigenlijk met particuliere beveiligingscamera’s? Vincent van Bertu Toegangstechniek legt het uit.

Beveiligingscamera’s worden geplaatst om je woning veiliger te maken. De aanwezigheid van zo’n camera schrikt inbrekers namelijk af en je kunt gemakkelijk in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt.

Cameratoezicht in en rondom woning

En hoe zit dat dan met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)? Want je hebt het recht om over straat te lopen zonder gefilmd te worden. “Het is niet verboden om een beveiligingscamera aan je woning te bevestigen, maar er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo mag je een camera op je eigen voortuin richten. Dat daar dan een gedeelte van de openbare weg bij op komt te staan, wordt getolereerd. Het is echter niet toegestaan om doelbewust je camera op het raam van de overbuurman te richten”, legt Vincent uit.

Tekst gaat verder onder foto

camerabeveiliging aan je woning_1

Zo min mogelijk de privacy schenden

Houd bij het plaatsen van de beveiligingscamera aan je woning dus zoveel mogelijk rekening met de privacy van omwonenden. “Ook is het belangrijk dat je je omgeving informeert over het feit dat er een camera hangt. En dan hoef je echt niet alle deuren langs te gaan, een simpele sticker bij de voordeur of waarschuwingsbord is al voldoende.”

Video deurbel

Wat zijn dan de regels voor video deurbellen, want die filmen recht vooruit. Vincent: “Deze deurbel kun je op zo’n manier instellen dat het alleen beelden registreert wanneer er aangebeld wordt. De openbare weg wordt dan grotendeels geblokkeerd doordat de beller in beeld staat.”

video deurbel

Geen beter gevoel dan een veilig gevoel

Vincent installeert regelmatig beveiligingscamera’s en video deurbellen. Hij heeft namelijk zijn eigen bedrijf in toegangstechniek. “Ik maak enkel gebruik van beveiligingscamera’s die je rechtstreeks op het netwerk aan kunt sluiten. Zo ben je niet afhankelijk van de wifi-verbinding. Het zou toch wat zijn als je de inbreker nét niet op beeld hebt vastgelegd omdat de wifi haperde!”

Bertu Toegangstechniek

Naast het plaatsen van beveiligingscamera’s is Vincent ook gespecialiseerd in het leveren en monteren van geautomatiseerde poorten, slagbomen en garagedeuren. “Van kleins af aan heb ik al een grote interesse gehad voor alles wat je kunt automatiseren. Zo vond ik een manier om vanuit de slaapkamer in te loggen op de computer in de woonkamer. Of ik ging zelf op onderzoek uit om een storing te verhelpen. Ik vind automatisering gewoon fantastisch!”

Ben jij benieuwd wat Vincent voor jou kan betekenen om inbrekers op afstand te houden? Of wil je ook zo’n handige video deurbel? Al is het alleen maar om te spieken of je schoonfamilie weer eens onaangekondigd op de stoep staat voor raamvisite. Op deze website vind je meer informatie over Vincents bedrijf.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bertu Toegangstechniek. Meer over Bertu Toegangstechniek ontdekken?

Bertu Toegangstechniek installatiebedrijven

Spoorbos 14 , Enschedee

Bekijk meer:installatiebedrijven

adv.