Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kop Boulevard: zo komt de nieuwe skyline van Enschede eruit te zien

Door Charmain Zwijnenberg 22 januari 2020

Eerlijk is eerlijk: we mopperen er met z’n allen wat af als het gaat om de wegwerkzaamheden in Enschede. Vooral aan het getimmer rondom het ziekenhuis lijkt geen eind te komen. Maar wat krijgen we daar eigenlijk voor terug? Wij laten je zien hoe het project Kop Boulevard eruit komt te zien. 

Leegstaande kantoorpanden, veel asfalt en verkeer vanuit alle richtingen. Nee, het huidige gebied van ruim drie hectare is nou niet bepaald heel aantrekkelijk. En zeker geen visitekaartje voor de toegang tot de binnenstad. Gelukkig beloven de plannen voor de nieuwe inrichting van de Haaksbergerstraat, Ripperdastraat, De Ruyterlaan, Nijverheidstraat, Piet Heinstraat en Beltstraat veel goeds.

520 appartementen

Er worden 520 appartementen gebouwd van verschillende groottes. Zowel koopwoningen als huurwoningen in de vrije sector. De woonruimte is verdeeld over acht gebouwen en samengesteld tot vijf bouwblokgebouwen in verschillende hoogtes, texturen en stijlen. Naast woningen bieden de gebouwen plek aan commerciële ruimtes, kantoorruimtes en horeca.

kop boulevard 3
Foto: via LIFE

Iconische woontorens

Houd jij van iconische torens als de Alphatoren? Dan word je vast heel gelukkig als je hoort dat drie van de gebouwen opvallende torens zijn. De hoogste woontoren wordt op het Koningsplein gebouwd. Die moet de grote blikvanger van het project worden die het project internationaal op de kaart zal zetten. De andere twee opvallende torens komen aan de Nijverheidstraat en naast Ten Hag te liggen.

kop boulevard
Foto: via LIFE

Groene stadskamer

Het plein tussen alle gebouwen wordt de Stadskamer genoemd. Dit groene, publieke hart van Kop Boulevard kenmerkt zich door paden, gras, beplanting, bomen en water. Je vindt hier bankjes, horecaterrassen en speelruimte voor kinderen.

Tekst gaat verder onder de foto

kop boulevard 2
Foto: via LIFE

Hoe lang nog?

We horen je denken: en hoe lang duurt het voordat dit alles klaar is? (Lees: hoe lang leven we nog in deze bouwval?). Naar verwachting is het hele project in 2025 klaar. Nog even geduld dus.

Lees ook:

van heekplein winkelen

Met dit tooltje zie je precies hoeveel bezoekers er in de binnenstad van Enschede zijn

Wil jij graag de stad in, maar houd je niet van die topdrukte? Op de Binnenstadsmonitor van de gemee...
Jannink Courtyard

Op deze plek worden 18 toffe herenhuizen en villa’s gebouwd

Wonen in een groene, rustige buurt binnen de singels van Enschede? Dan is een woning in het Jannink ...
Alphatoren boulevard 1945

Toen Enschede nog geen Alphatoren had

Je kunt het je misschien bijna niet meer voorstellen, maar voor 2008 was de Alphatoren niet zichtbaa...

adv.