Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huis verkopen met of zonder makelaar: dit is belangrijk om te weten

Aangeboden door Euverman & Nuyts 5 februari 2020

Het woningaanbod in Enschede is schaars en de huizen die in de verkoop gaan, worden doorgaans binnen enkele weken verkocht. Het is dus helemaal niet zo gek dat sommige verkopers denken helemaal geen makelaar nodig te hebben, want ze raken hun huis toch wel binnen no-time kwijt. Maar is het eigenlijk wel zo verstandig om je huis zonder makelaar te verkopen? 

Silke werkt bij Euverman en Nuyts en zij legt uit waarom je beter van een makelaar gebruik kunt maken. “Een van de redenen waarom men geen makelaar in wil schakelen, is omdat ze denken hiermee geld te besparen. Je betaalt namelijk makelaarskosten wanneer je een verkoopmakelaar in de arm neemt. Velen denken dat het veel geld kost, maar niet als je je bedenkt dat je woning door een makelaar voor een hogere prijs wordt verkocht. Dan haal je deze kosten er ruimschoots uit.”

Van ontbindende voorwaarden tot bouwtechnische keuring

Het klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk om zelf een aantal foto’s van je woning op Instagram te zetten, maar je moet maar net die ene koper treffen. Heb je wel eens nagedacht over ontbindende voorwaarden of jouw mededelingsplicht? Waar ben je als verkoper aansprakelijk voor? En hoe zet je dit allemaal in een koopovereenkomst? Silke: “Bij een NVM-makelaar ben je gegarandeerd van de juiste kennis en het is onze taak om de verkoper van begin tot eind te ontzorgen. Alles wordt door ons geregeld.”

Makelaar beschikt over een groter netwerk

De allerbelangrijkste reden waarom je gebruik wil maken van een makelaar is omdat makelaarskantoren over een groter netwerk beschikken. “Wij hebben een groot zoekersbestand van woningzoekenden. Wij mailen hen dagelijks het nieuwste aanbod wat bij hun zoekwensen past. Zo brengen wij hen tijdig op de hoogte, al voordat het op Funda staat. Door een grotere groep aan te spreken, behaal je juist het beste resultaat. Je verkoopt je huis niet aan de eerste de beste, maar aan de beste koper.”

Hogere prijs voor je woning

Juist door dat grote netwerk, behaal je de beste prijs voor je woning. “Wij doen de bezichtigingen met de kijkers zelf. Door onze jarenlange ervaring weten we de juiste verkooptactiek in te zetten. Wat tegenwoordig vaak resulteert in een mooi resultaat boven de vraagprijs,” legt Silke uit.

En het stigma dat makelaars duur zijn? “Ik heb toevallig een leuk voorbeeld van een mooi resultaat dat we onlangs behaald hebben. We kregen een woning in de verkoop die eigenlijk al verkocht was, maar de kopers kregen helaas de financiering niet rond. Zodoende kwam verkoper bij ons terecht. Door ons grote netwerk in te zetten hebben wij een resultaat behaald dat €18.000,- hoger lag dan het bedrag waar het huis in de eerste instantie voor verkocht was. Nou, dan zijn die makelaarskosten snel terug verdiend toch?”

Ben jij benieuwd wat Silke of één van haar collega’s voor jou kan betekenen? Neem contact op met Euverman & Nuyts voor een vrijblijvend gesprek.

Sandro Euverman & Nuyts

Makelaar Sandro Daga: ‘Enschede lijkt bijna het Amsterdam van het oosten’

Als starter kan het heel frustrerend zijn om op de huidige woningmarkt een huis te bemachtigen. Somm...

Meer over Euverman & Nuyts ontdekken?

Euverman & Nuyts makelaars

Gesloten09:00 - 17:00

Hengelosestraat 28, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.