Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huis (ver)kopen in de coronacrisis: wat is wijsheid?

Aangeboden door iQ Makelaars Enschede 7 april 2020

Welk effect heeft de coronacrisis op de huizenmarkt in Enschede? Is het nog wel verstandig om een huis te (ver)kopen en kunnen bezichtigingen eigenlijk nog wel doorgaan? Norbert Wegter van iQ Makelaars Enschede deelt zijn ervaringen.

De onzekerheid onder huizenkopers en -verkopers neemt toe, want is dit nog wel een goed moment om je op de huizenmarkt te begeven? “Op dit moment voorzie ik absoluut geen problemen,” legt makelaar Norbert uit. “Er is nog steeds meer vraag naar koopwoningen dan dat er aangeboden wordt. Daarnaast is de hypotheekrente nog altijd erg laag, dus een woning kopen blijft een goede investering.”

Huizenmarkt in de coronacrisis

Niemand kan precies voorspellen welk effect het coronavirus op de huizenmarkt zal hebben, maar volgens Norbert is er van een crisis op de huizenmarkt absoluut geen sprake en loopt alles nog gewoon door. “Laten we niet vergeten dat er op het dieptepunt van de crisis in 2013 nog steeds meer dan de helft van de woningen verkocht werd dan op het toppunt ervoor in 2007.”

Bezichtigingen gaan door, maar in aangepaste vorm

Bij iQ Makelaars gaan alle werkzaamheden nog gewoon door, behalve de open huizen. “Het organiseren van open huizen is wel een belangrijk onderdeel van onze verkoopstrategie, omdat het zo laagdrempelig is. Maar we willen de richtlijnen van het RIVM natuurlijk wel opvolgen en met individuele bezichtigingen kunnen we dit absoluut garanderen.”

Bezichtigingen kunnen dus gewoon doorgaan. Vanuit iQ Makelaars worden extra mogelijkheden aangeboden voor bezichtigingen na vijf uur of op zaterdag. Norbert: “Wij geloven dat je een huis toch echt moet zien om het te kopen. Uiteraard wel in aangepaste vorm. Dus met maximaal twee personen, zodat je te allen tijde anderhalve meter afstand kunt bewaren.”

Kans om toe te slaan

Aan de andere kant biedt deze nieuwe situatie ook wel weer mogelijkheden. Want Norbert kan zich goed voorstellen dat de coronacrisis een aantal potentiële kijkers afschrikt. En minder kijkers betekent ook minder concurrentie op de woningmarkt. “Het zou zomaar eens kunnen dat het ongelimiteerd overbieden de komende tijd wat minder wordt. En dat is wel zo prettig voor degenen die al meerdere keren achter het net hebben gevist.”

Ben jij benieuwd naar het woningaanbod van iQ Makelaars of wil je hen inschakelen als jouw verkoopmakelaar? Bezoek dan de website voor meer informatie. Zo heeft iQ Makelaars deze leuke woning aan de Emmastraat deze week in de verkoop gekregen.

iQ Makelaars Enschede

5 x handige tips om de beste prijs voor jouw woning te krijgen

Ben jij van plan om je woning te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit snel, voor de beste prijs e...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door iQ Makelaars Enschede. Meer over iQ Makelaars Enschede ontdekken?

iQ Makelaars Enschede makelaars

Gesloten09:00 - 17:00

Ripperdastraat 11, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.