Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x handige tips om de beste prijs voor jouw woning te krijgen

Aangeboden door iQ Makelaars Enschede 10 februari 2020

Ben jij van plan om je woning te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit snel, voor de beste prijs en vooral zorgeloos gebeurt. Maar hoe krijg je nou de beste prijs voor je woning? Makelaars Norbert en Thijs van iQ Makelaars geven je een aantal handige tips!

Het woningaanbod in Enschede is schaars, want de vraag is groter dan het aanbod. De meeste woningen staan daarom maar kort in de verkoop. Het is dus niet de kunst om een woning überhaupt te verkopen, maar wel om de beste prijs voor je huis te krijgen. En de makelaars van iQ Makelaars weten precies wat je hiervoor moet doen!

De hoogste prijs is niet altijd de beste

Wanneer je op zoek gaat naar een verkoopmakelaar, dan is het verstandig om met meerdere makelaarskantoren in gesprek te gaan. Je wilt namelijk weten hoeveel je woning waard is en wat in hun optiek een reële vraagprijs is. “Het betekent overigens niet dat de makelaar met de hoogste vraagprijs ook automatisch de beste keuze is. Een te hoge prijs schrikt de kopers bij voorbaat al af en een te lage prijs is vanzelfsprekend ook niet gewenst,” legt Norbert uit.

Zorg dat je woning instapklaar is

Om de beste prijs voor je woning te krijgen, is het belangrijk dat je huis instapklaar is. Want eventuele mankementen of gebreken aan een woning zijn punten voor de koper om op af te dingen. En dat bedrag is meestal hoger dan het bedrag waarvoor jij de mankementen herstelt. Thijs: “Dus zorg dat het voegwerk gewit is en repareer die lekkende kraan. Het hoeft echt niet spic en span te zijn, het belangrijkst is dat het een eerlijk verhaal blijft. Op deze manier wordt je woning aantrekkelijker voor een groter aantal kandidaten.”

woning waterdriebladlaan iq makelaars
Zorg voor mooie foto’s van jouw woning

Het belang van goede foto’s

Woningfotografie lijkt zo makkelijk, maar laat het door een professional doen. “Voor binnen- en buitenfoto’s is het belangrijk dat het een overwegend zonnige dag is. Bij iQ Makelaars zorgen we ervoor dat we flexibel zijn in de timing, zodat we waar nodig de fotografie één of meerdere dagen kunnen uitstellen. Verder maken we voor grondgebonden woningen hoogtefoto’s die ervoor zorgen dat het huis op de juiste manier opvalt. Ook werken we samen met een externe partij die gespecialiseerd is in het maken dronevideo’s. Zo’n video kan ook van toegevoegde waarde zijn.”

Maak slim gebruik van nieuwe marketingtechnieken

Iedereen die op zoek is naar een koopwoning, dus ook de latente zoeker, moet kunnen zien dat jouw huis te koop staat. Daarom wil je dat jouw woonruimte op ieder platform vindbaar is. iQ Makelaars zet nieuwe marketingtechnieken met maar één doel in: het behalen van de beste resultaten. “Wij concentreren de marketing op alle vlakken, zoals Funda, Jaap, Google, Facebook en Instagram. Zo zorgen we er onder andere voor dat de woning prominent met een toppositie bovenaan op Funda staat. Ook maken wij speciaal voor jouw woning een Google campagne waarin we ons focussen op de sterke punten van jouw huis. Vooral in de periode tussen livegang en open huis is het belangrijk om zoveel mogelijk promotie voor het huis te maken.”

Norbert iQ Makelaars

Een laagdrempelig open huis

En dat brengt ons bij de laatste tip van Thijs: maak je open huis laagdrempelig. “Naast onbeperkt bezichtigingen organiseren wij voor elke woning doordeweeks een kijkmiddag en een uitgebreid open huis op zaterdag. Ervaring leert ons dat een laagdrempelig open huis zorgt voor kijkers die anders niet geweest waren. Maar een bod uitbrengen na alleen een open huis past niet bij iedere koper, daarom zijn wij ook druk met tweede bezichtigingen. Zo weten we zeker dat elke potentiële bieder de woning op zijn of haar eigen manier heeft kunnen bekijken. Dit wordt in de huidige verkopersmarkt vaak vergeten, maar voor de koper moet het kopen van de woning ook een prettig traject zijn.”

Norbert vult aan: “Timing in de verkoopstrategie is in de huidige markt essentieel. Tussen de eerste kijkers zit vaak een koper, maar je wilt ook de mensen die wat langzamer zijn de kans geven om de woning te kunnen zien. En op deze manier zorgen wij ervoor dat jij de beste prijs van het moment voor jouw woning krijgt!”

Ben jij benieuwd wat Norbert, Thijs en de rest van het team van iQ Makelaars voor jou kunnen betekenen? Neem eenvoudig contact op via deze link.


Meer over iQ Makelaars Enschede ontdekken?

iQ Makelaars Enschede makelaars

Geopend09:00 - 17:00

Ripperdastraat 11, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.