Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerste hulp bij waterschade en verzekeringspapieren

Aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening 10 augustus 2019

Waterschade is heel vervelend en aan het herstel zitten vaak hoge kosten verbonden. Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverdeling lost de wateroverlast niet alleen voor je op, ze helpen hun klanten ook met het verzekeringswerk.

Waterschade: dit dekt de verzekering

Goed om te weten: niet alle vormen van waterschade wordt door de verzekering gedekt. Het is namelijk van belang dat de schade onvoorzien is. Als je waterschade hebt opgelopen doordat je tijdens een heftige regenbui het raam open hebt laten staan, dan wordt de schade niet door de verzekering vergoed.

Ook waterschade door achterstallig onderhoud, zoals bijvoorbeeld houtrot, wordt niet gedekt. Wanneer het water door diezelfde heftige regenbui onder de dakpannen terecht komt en vervolgens een vochtplek op het plafond veroorzaakt, wordt de schade wel gedekt. In dit geval had je de waterschade namelijk niet kunnen voorkomen.

Lekkage in de badkamer

De ene lekkage in de badkamer is de andere niet. Ook hier geldt weer: had je de waterschade zelf kunnen voorkomen? De verzekeringen vergoeden dus alleen waterschades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals een kapotte afvoer, gebroken leidingen of een onvoorziene breuk of verstopping van het sanitair. Als je de kitraden niet goed onderhouden hebt, waardoor er water onder de tegels kan komen, wordt de schade niet vergoed.

waterschade ondergelopen kelder
Aan het herstel van waterschade zitten vaak hoge kosten verbonden. Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Ondergelopen kelders

Een veel voorkomende oorzaak van water in de kelder is een lekkage aan één van de waterleidingen of afvoerbuizen. Ook een beschadigde rioolbuis, bijvoorbeeld als gevolg van een verzakking, kan aan de basis liggen. Het ontsnapte water dringt dan via de muren door naar de kelder. Een andere oorzaak is heftige regenval waarbij de riolering de hoeveelheid water niet aankan. Het water loopt dan de kelder in, omdat deze onder de grondwaterspiegel ligt. Deze schade wordt wel gedekt.

Hulp bij verzekeringswerk

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening heeft voor elk probleem een passende oplossing. Zo kunnen de ondergelopen kelders leeggepompt worden en lekkages in de riolering gedetecteerd worden. En hier stopt hun service niet. Zo nemen zij nog een zorg uit handen, door hun klanten te helpen met het verzekeringswerk. Wel zo prettig!

Contact opnemen

Bij Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverdeling hoef je niet lang te wachten op hulp, want zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 053 – 461 88 61 of via dit contactformulier.


Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.