Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het percentage beschikbare koopwoningen voor singles/stellen met een modaal inkomen

Door Carin Van der Meij 10 augustus 2020

Uit een nieuw onderzoek van De Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden voor huizenkopers met een modaal inkomen nog moeilijker is geworden ten opzichte van vorig jaar. Tijd om dit te testen: dit kun je nu als single of als stel met een modaal inkomen kopen in Enschede. 

Het percentage beschikbare woningen voor een modale eenverdiener is met 19 procent het grootst in de provincie Groningen. Het is het lastigste om een woning te kunnen kopen voor modale eenverdieners in grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

Eenverdiener

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en alleenstaanden met een modaal inkomen (het gemiddelde inkomen dat het meest voorkomt). Het percentage betaalbare woningen ligt in Overijssel op 7 procent van het totale woningaanbod. Een huis kopen als alleenstaande kan dus best lastig opgave zijn.

Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kun je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Enschede te koop voor dit bedrag?

Veel woningen in Enschede voor exact €169.000,- hebben op Funda de melding ‘verkocht onder voorbehoud’, maar je zou voor dat bedrag bijvoorbeeld deze tussenwoning in de wijk Wesselerbrink kunnen kopen. Voor €165.000 heb je dit appartement van 74 vierkante meter aan de Tweede Bothofdwarsstraat.

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad iets hoger. De kans dat je een woning vindt in onze provincie is 45 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Enschede?

Voor deze vraagprijs zou je bijvoorbeeld een jaren 30 huis aan de J.P. Sweelinckstraat kunnen kopen. En voor €290.000 heb je een appartement in het nog nieuw te bouwen appartementencomplex Bruningmeyer aan de Molenstraat.

Bron: De Hypotheker

Lees ook

zwembad

3 x koopwoningen in Enschede met een groot zwembad

Met deze tropische temperaturen is niets zo lekker als afkoelen in het water. Bij de volgende koophu...
boddenkamplaan enschede_3

Bij deze huizen in Enschede zouden we heel graag binnen willen kijken

Voor onze rubriek 'binnenkijken bij' mogen we een kijkje nemen in de heerlijke woningen van onze sta...
binnenkijker_mandy-13

Binnenkijken in de urban jungle van Mandy: ‘Bij 125 planten ben ik gestopt met tellen’

Wekelijks gluren we binnen in de mooie stulpjes van onze stadsgenoten. Deze week mochten we rondneuz...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.