Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chantal is bespaarbaas: ‘Als huurder bespaar je gelijk op je energierekening’

Aangeboden door Reimarkt Enschede 5 maart 2020

Het maakt niet uit of je een koophuis hebt of een huurwoning, je wilt gewoon comfortabel wonen. En daar hoort ook een knus en vooral warm huis bij. Chantal is adviseur woningverbetering bij Reimarkt voor huurwoningen van woningcorporatie de Woonplaats. Zij legt uit wat huurders kunnen doen om hun huurwoning te verduurzamen. Dit is niet alleen beter voor het klimaat, het zorgt ook voor een lagere energierekening.

Reimarkt helpt De Woonplaats haar doel te bereiken om iedere huurwoning te verduurzamen naar minimaal energielabel B. Zo is er een kant-en-klaar pakket beschikbaar voor elk type woning en je krijgt vooraf een duidelijk beeld van de kosten en de kostenbesparing. Op deze manier weet je precies welke besparing en welk comfort de verbouwing oplevert en hoelang de werkzaamheden gaan duren.

Met een aantal simpele aanpassingen kun je al besparen

In haar functie als adviseur woningverbetering komt Chantal bij de huurders thuis om hen te voorzien van passend advies. “Lang niet iedereen weet dat je een huurwoning ook zelf kan laten verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld de ramen vervangen met HR++ glas en het dak laten isoleren. Op deze manier dring je het warmteverlies terug en zal je energierekening stukken lager zijn. In principe bespaar je meteen, maar op de jaarafrekening wordt de verduurzaming nóg duidelijker. Gemiddeld besparen huurders zo’n €350,- per jaar”, legt Chantal uit.

Daarnaast draagt het verduurzamen van je woning bij aan het comfort van je woning. Zo wordt het leefklimaat bijvoorbeeld verbeterd door het nieuwe ventilatiesysteem. Door goed te ventileren drijf je het vocht af naar buiten en heb je dus minder snel last van schimmel op de muren. Ook heb je door een drogere lucht minder energie nodig om je huis te verwarmen.

Kant-en-klare pakketten

Chantal: “We bieden drie pakketten aan: klein, middel en groot. De hoogte van het bedrag correspondeert met het aantal aanpassingen die verwezenlijkt moeten worden. Dit is afhankelijk van het type woning waarin de huurder woont. Zo is een geïsoleerde deur alleen mogelijk als deze verwerkt zit in het vooropgestelde pakket.”

Maak een afspraak

Wil jij als huurder van De Woonplaats jouw woning verduurzamen of hierover meer informatie ontvangen? Neem dan rechtstreeks contact met Reimarkt op via telefoonnummer 053 – 85 060 90 of kijk op de website van Reimarkt.

Wijk Hogeland huizenprijzen

Wil jij 10.000 euro aan subsidie voor jouw woning ontvangen? Zo werkt het!

We hebben goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun bestaande woning graag willen verduurzamen. Va...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Reimarkt Enschede. Meer over Reimarkt Enschede ontdekken?

Reimarkt Enschede bouwbedrijven

Gesloten09:00 - 17:00

Boulevard 1945 20, Enschede

Bekijk meer:bouwbedrijven

adv.