Binnenkijken bij Sharon: ‘Het interieur moet mooi zijn, maar ook zeker kidsproof’

Door Charmain Zwijnenberg 7 januari 2019

Sharon woont samen met haar vriend Maikel, dochter Fayenn (5) en zoon Dean (1,5) in een nieuwbouwwoning in ’t Getfert. Ze zijn er in april 2018 komen wonen. Na drie weken klussen konden ze erin. “Met een strakke planning kom je er wel.”

Een woning in onze stad was voor Sharon een heel logische keuze. “Maikel en ik komen allebei uit Enschede. Een fijne stad om te wonen en je vindt er alles wat je nodig hebt.” Wat spreekt Sharon aan in dit huis? “Ik vind de indeling van het huis zo fijn. Met een keuken aan de voorkant en een ruime woonkamer. En de ligging is perfect. Tien minuten wandelen en je bent in het centrum. Zelfs met de auto doe je er langer over.”

De aanhouder wint

Sharon had het nieuwbouwproject in ’t Getfert al een tijd op het oog. “Maar steeds kregen we te horen dat er geen woning meer beschikbaar was.” Toch hield Sharon vol en de aanhouder wint. “We kregen ineens bericht dat er nog één woning beschikbaar was. De vorige bieder kreeg de financiën niet rond.” Drie weken nadat ze de sleutel kregen, trok het Enschedese gezin de woning in. “We moesten wat muurtjes verven, de vloer leggen en een nieuwe keuken laten plaatsen.” Dat hebben ze snel voor elkaar gekregen in drie weken. Sharon lacht: “Ach, met een strakke planning kom je er wel.”

woonkamer binnnenkijker Sharon

Van landelijk naar Scandinavisch en industrieel

Scandinavisch en industrieel. Zo omschrijft Sharon haar huidige woonstijl. Dat was in hun vorige woning in Twekkelerveld anders. Sharon: “Toen was ons interieur vooral landelijk, dat zie je ook nog wel terug in dit huis.” Sharon wil langzaamaan wat meer vintage en industriële items toevoegen in het interieur. “Sinds kort hebben we een zwarte stellingkast. Ik ben al allerlei spulletjes aan het verzamelen die ik daarin kan zetten. Leuk om zo nu en dan af te wisselen.” Ook de muren in de woonkamer krijgen een make-over. “Deze kleur is toch anders uitgevallen dan verwacht. We gaan weer voor groen, maar nu een andere tint: camouflage green. De potten verf hebben we al gekocht.”

Wat is Sharons favoriete ruimte in huis? “De woonkamer. Maar mijn eigen hobbykamer vind ik ook fijn. Daar ben ik vaak creatief bezig achter de naaimachine of met het ontwerpen van onze trouwkaarten.” Trouwkaarten?! Sharon straalt zichtbaar. “Ja, we gaan dit jaar trouwen.”

binnenkijker Sharon - kinderkast

Kidsproof

Met twee kleine kinderen in huis moet je het interieur soms een klein beetje aanpassen. “De kleinste zit overal aan, dus daar moeten we rekening mee houden bij het uitzoeken van spullen. Belangrijk is dat iets mooi is, maar het moet ook zeker kidsproof zijn.” Aan het speelgedeelte in de woonkamer te zien kunnen die twee dingen ook prima samengaan. “Ik wilde een speelplek voor de kinderen, maar ik houd niet van al dat felgekleurde speelgoed. Dit meubel hebben we zelfgemaakt en in dezelfde kleur als de muur geverfd. Zo wordt het één geheel met de rest van het interieur.” En al dat gekleurde speelgoed dan? “Dat bergen we ’s avonds op in de kisten. Dan zie je er niks meer van,” verklapt Sharon.

binnenkijker Sharon - kinderkamer dochter

Roze en blauw

Ook de kinderkamers zijn pareltjes om te zien. Dochter Fayenn heeft een echte meidenkamer met een poppenhuis, een hangstoel en een groot roze vloerkleed als eyecatcher. “Voordat ik de kamer inrichtte heb ik een moodboard gemaakt en aan de hand daarvan zocht ik de spullen bij elkaar en zorgde ik ervoor dat het één geheel werd.” Zoon Dean heeft een stoere kamer. Met donkerblauwe verf is een punt in de hoek van zijn kamer geschilderd. De ingelijste prints en het ‘bakstenenbehang’ zorgen voor een stoer effect. “De kamers passen bij het karakter van de kinderen. Fayenn is echt een meisje en Dean een stoere en wilde jongen.”

binnenkijker Sharon - kinderkamer zoon Dean

 

Woonwensen

Sharon heeft nog meerdere woonwensen. “Deans kamer is nog niet helemaal af. En we willen nog graag een nieuw bankstel en een andere lamp voor boven de eettafel. Maar daar wachten we nog even mee. Er moet ook nog getrouwd worden.”

Verder gluren?

 

 

 

 

 

adv.