Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Mirjam ‘Ik durf eindelijk mee te doen’

Door Charmain Zwijnenberg 23 maart 2020

Wekelijks gluren we binnen in de fijne stulpjes van onze stadsgenoten. Deze keer mochten we rondneuzen in het huis van Mirjam. Samen met haar kat Danou woont ze in een eengezinswoning in de wijk Schreurserve. Tegenover het huis van haar ouders.

Mirjam is in januari 2020 in dit huis komen wonen. Recht tegenover haar wonen haar ouders. Hoe is het om je ouders als overburen te hebben? “Dat vinden we alle drie heel leuk”, zegt Mirjam enthousiast. “We eten bijna dagelijks bij elkaar en ze helpen me af en toe met wat dingen. Ik woon zelfstandig met ambulante begeleiding. Als de begeleiding niet kan komen, dan kunnen mijn ouders bijspringen voor een klusje of de boodschappen.”

binnenkijker_mirjam-04

Geen toeval

De Enschedese woonde hiervoor in een flatje op Boswinkel dat ze huurde van Zeker Zorg. Maar die stichting ging failliet. “Toen moest ik zelf op zoek naar een nieuwe woning. Binnen zes weken had ik dit huis gevonden. Zo’n vierhonderd mensen reageerden op deze woning. Ik werd tweede in de loting, maar nummer één en drie lieten niets van zich horen, dus ik kreeg ‘m.” En dan ook nog tegenover haar ouders. Je zou bijna denken dat het zo moest zijn. “Ja, we zijn gelovig en geloven ook dat dit geen toeval is.”

binnenkijker_mirjam-12

Salontafelruil

Mirjams huidige stulpje ziet er wel wat anders uit dan haar vorige woning. “Dat flatje was veel kleiner, dus veel oude spullen pasten hier niet zo mooi. Gelukkig kon ik een aantal meubels en de vloer van de vorige bewoners overnemen. De salontafel heb ik geruild met die van mijn beste vriendin. De zandkleurige bank heb ik gekregen van vrienden van mijn ouders. En de eettafel en het dressoir verhuisden wel met me mee. De tv heb ik nieuw gekocht. De vorige was te klein voor deze kamer.”

Bijzondere lampen

De Enschedese houdt van bijzondere lampen. We zien twee exemplaren waarvan de binnenkant van de kappen bestickerd is met een print van vogels. En ook de lamp boven de eettafel is een echte eyecatcher. “Die heb ik van mijn ouders gekregen toen ik hier kwam wonen. Ik wilde die lamp al heel lang en nu heb ik hem eindelijk. Je kunt hem op twee verschillende manieren zetten.” Mirjam trekt aan het touwtje van de lamp. De elementen van de kap vallen ineens als puzzelstukken in elkaar.

Ook de rode trap valt lekker op in huis. “Veel mensen zouden zo’n kleur niet snel kiezen. Maar ik hou er wel van om voor iets aparts te gaan. Ik probeer graag iets uit.” Ook kat Danou is fan van de trap. “Die hadden we in de flat natuurlijk niet.”

binnenkijker_mirjam-01

Lievelingsplek

Over haar favoriete plek in huis hoeft Mirjam niet lang na te denken. “Dat is de bank bij het raam. Die zit heel lekker. En vanaf daar kan ik tv kijken én af en toe naar buiten gluren.” En hoe zit het met de tuinstoel die in de woonkamer staat? “Die is voor mijn moeder. Ze heeft last van haar rug en de banken zijn te laag voor haar. Op deze stoel kan ze fijn zitten.”

binnenkijker_mirjam-07

Oude naaikist

We zijn benieuwd naar het verhaal van de oude naaikist in de woonkamer. “Die is van mijn overgrootvader geweest. Ik mocht hem hebben. Ik kan er veel spullen in kwijt en hij staat ook leuk in huis.”

binnenkijker_mirjam-11

Trots

Het mag duidelijk zijn: Mirjam is gelukkig in haar huis. “Daarom heb ik ook gereageerd op jullie oproepje. Omdat ik nu een woning heb waar ik echt trots op ben.” Dat is niet de enige reden dat ze zich opgaf voor de binnenkijker. “Ik ben 63 kilo afgevallen. Ik dúrf nu ook gewoon mee te doen aan dit soort dingen waarbij ik zelf ook op de foto moet. Dat durfde ik vroeger nooit.”

Mogen we bij jou binnenkijken?

Heb jij ook een tof huis? Laat het ons weten, we komen graag een keer bij je binnenkijken!

Verder gluren in het huis van Mirjam?

Deze binnenkijkers al gezien?

binnenkijker_myrthe-18

Myrthe woont in het oude Stolker-pand: ‘Dit was het magazijn’

De 23-jarige Myrthe woont op een wel heel bijzondere locatie in Enschede. Haar maisonnette was voorh...
binnenkijker_vincent-41

Binnenkijken in het toffe nieuwbouwhuis van Vincent en Jordy

Wekelijks gluren we binnen in de mooie stulpjes van onze stadsgenoten. Deze week mochten we rondneuz...
binnenkijker_anouska-13

Binnenkijken bij Anouska: ‘Felle kleuren komen het huis niet snel in’

Anouska woont samen met man Alex en zoon Daniel (17) in een vrijstaand jaren 50-huis in Veldkamp. Ee...

adv.