Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Maartje: ‘Mijn zussen en ik hadden alle drie het vintage dressoir op het oog’

Door Charmain Zwijnenberg 10 februari 2020

Wekelijks gluren we binnen in de mooie stulpjes van onze stadsgenoten. Deze week mochten we rondneuzen in de woning van Maartje. Samen met met haar vriend Wouter en hun konijn Leo, woont ze in een prachtig jaren 50-huis in Roombeek. 

Wanneer we Maartjes woning binnenstappen, valt het ons op dat de benedenverdieping is opgedeeld in verschillende ruimtes. Een voorkamer, tussenkamer en een achterkamer. “Dat is precies wat me zo aansprak toen ik de woning voor het eerst zag”, vertelt Maartje enthousiast. “Ik vond het direct een heel gezellig huis. Er hangt een fijne sfeer.”

binnenkijker_maartje-02

In gedachten ingericht

Tijdens de eerste bezichtiging had ze de woning in gedachten al helemaal ingericht. “Ik dacht meteen: leuk, dan zet ik hier de bank neer en daar een stoel”, zegt de Enschedese lachend.

Vriend Wouter keek meer of het er allemaal wel goed uitzag. Ook niet onbelangrijk. Maar dat was gelukkig wel het geval. Maartje: “De vorige bewoner had alles aangepakt. Het zag er supergoed uit. We hoefden alleen de plinten en wat muurtjes te verven. Ideaal!”

De meubels uit hun vorige optrekje verhuisden niet met de tortelduifjes mee. “We studeerden nog en woonden in een klein appartement aan de Deurningerstraat. Onze spullen waren bij elkaar geraapt. We hadden wel een leuke ronde tafel, maar die viel in ons nieuwe huis een beetje in het niet.”

Vintage en groen

Maartje vindt het lastig om haar woonstijl te omschrijven. “Het is niet één bepaalde stijl. Maar ik hou wel veel van vintage en van groen. Die kleur zie je terug in de meubels en in de vorm van planten.” Het meest blij is de Enschedese met haar witte dressoir. “Dat is van mijn moeder geweest. Ik ging in ongeveer dezelfde periode als mijn zussen uit huis. En we hadden de kast alle drie op het oog. Maar ja, wie krijgt ‘m?” Maartje dus! “Maar we maakten er geen ruzie om hoor. Zij kregen weer andere spullen.”

Kelder vol miskopen

Worden er weleens miskopen gedaan in dit huis? Maartje lacht. “Neem maar eens een kijkje in mijn kelder. Die staat vol met vaasjes, kaarsjes en blikken verf. Ik ben nogal een impulsieve koper. Dan ga ik even de stad in en kom ik ineens thuis met een nieuwe kapstok.” Liggen vriendlief en zij eigenlijk op één lijn qua interieur? “Wouter vindt alles prima. Ik mag lekker mijn gang gaan met woonspullen.” Alhoewel, er zijn grenzen. “De gele schelpstoel van Sissy-Boy kwam het huis niet in.”

Opgeruimd

Maartje is ontzettend opgeruimd van zichzelf. Wouter een stukje minder. “Voordat ik ga slapen wil ik dat alle kussens op de bank goed liggen. Wouter – die alle kussens sowieso al van de bank gooit als hij gaat zitten – zegt dan: dit is ons huis hè, geen vtwonen.” Dan lachend: “Maar anders kan ik niet goed slapen.”

Vuurwerkramp overleefd

Het liefdeskoppel is heel gelukkig in hun stulpje. Zijn er ook minder fijne kanten aan deze woning? “Het is natuurlijk een oud huis en dat betekent: veel onderhoud. Denk aan vochtplekken en zo. Maar zo’n oude woning heeft wel veel sfeer. En het heeft de vuurwerkramp overleefd. Ook bijzonder.”

Verder gluren?

Foto: redactie indebuurt Enschede

Mogen we bij jou binnenkijken?

Heb jij ook een tof huis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Deze binnenkijkers vind je vast ook leuk:

Binnenkijken bij Susan - Susan.

Susan woont in een voormalig bejaardentehuis: ‘Mijn huis is knus en creatief’

Susan woont in een fijne woning in voormalig bejaardentehuis De Merelhof. Ze omschrijft haar woonsti...
Binnenkijken bij Maryke

Binnenkijken bij Maryke: ‘We deden aan ruilhandel met de vorige bewoners’

Maryke woont samen met haar vriend Bram, zoontjes Ravi en Bodhi en twee konijnen. Een gezellige jare...
binnenkijken bij Geesje-018

Binnenkijken bij Geesje: ‘Zelfs een broodmes koop ik bij de kringloop’

Van hartje binnenstad naar Glanerbrug: Geesje woont samen met man Gerard en hondjes Bobbie en Max in...

adv.