Binnenkijken bij Jolien: ‘Zelfs de koffiekopjes matchen met het interieur’

Door Charmain Zwijnenberg 14 januari 2019

Jolien woont samen met haar man Rick, zoon Niek (7) en dochter Lynn (5) in een prachtige woning in de Helmerhoek. Het huis is licht, opgeruimd en straalt rust uit. 

Geen kleur achter de kastdeur

Bij binnenkomst valt ons gelijk iets op. Is het hier altijd zo netjes of heeft ze het huis speciaal voor de binnenkijker opgeruimd? “Het is hier eigenlijk altijd wel netjes. Ik hou van rust in huis. En ik wil graag dat het er mooi uitziet,” vertelt Jolien. Gelukkig staat ze er niet alleen voor in huis. “Mijn zoon ruimt zijn spullen ook altijd op. Dat heeft hij van mij.” Zelfs de theekopjes matchen hier perfect met het interieur. “Het is zelfs zo erg dat ik geen gekleurd servies meer in de kastjes wil hebben,” bekent de Enschedese lachend.

Binnenkijken bij Jolien - woonkamer..

Chips in bed

Het gezin woonde hiervoor ook in de Helmerhoek, maar dan aan de andere kant. Waarom juist deze wijk? “Het is hier heel fijn en relaxed wonen. Lekker rustig, veel groen. En je bent zo in het bos of op het Rutbeek,” licht Jolien toe. Sinds vijf jaar wonen ze in hun huidige woning. Het huis viel direct in de smaak. “Veel ruimte, een eigen oprit en een tuin op het zuiden. Die combinatie vind ik erg fijn. Ook met de lichtstraat in de keuken ben ik blij.” De afgelopen drie maanden stonden vooral in het teken van verbouwen. “Ik ben blij dat we nu weer beneden kunnen leven. De kinderen vonden het juist wel gezellig. Die mochten zelfs een keer chips eten in bed.”

Binnenkijken bij Jolien - detail1

Jolien omschrijft haar woonstijl als Scandinavisch. “Ik hou van wit en van natuurtinten. Ook de combinatie van oud en nieuw vind ik mooi.” Haar inspiratie haalt ze vooral van Instagram. Jolien: “Eerst kon ik er de hele dag door wel op kijken, maar dat is nu een stuk minder.” Ook de Duitse stad Hamburg is een goede inspiratiebron. “Mijn nicht woont daar met haar gezin. Dat is zo’n fijne stad. Alles is daar mooi. We gaan er zo’n drie keer paar jaar naar toe.”

Geen online shopper

Ook in Enschede kan je volgens Jolien prima slagen op woongebied. “Ik kom graag bij Hartware by Geesje, Goods4Home en conceptstore The Upperside. Maar ook Kwantum, Karwei en Hema hebben leuke spullen.” Aan online interieurshoppen doet Jolien niet. “Ik wil iets in het echt zien. Niet alleen op een scherm. En ik wil het kunnen voelen,” verklaart ze. Dan voegt ze er lachend aan toe: “En als ik iets moois zie wil ik het direct hebben. Ik kan dan niet een paar dagen wachten.”

Binnenkijken bij Jolien - eettafel

De witte Smeg-koelkast is Joliens favoriete item in huis. “Daar ben ik zo blij mee. Ik zag hem al vaak op Instagram voorbijkomen. Eerst wilde ik een zwarte, maar ben toch voor veilig wit gegaan. Toen ik een foto ervan aan mijn man liet zien was ook hij verkocht.” Toch vermoedt Jolien dat manlief eerder de vloerverwarming zou kiezen als grote favoriet in huis. “Daar is hij denk ik het meest blij mee. Ik ook hoor.”

‘Mijn favoriete item is de Smeg-koelkast. Dat van mijn man waarschijnlijk de vloerverwarming’

Hop, hop, naar Karwei

De woning in Helmerhoek lijkt aardig compleet. Zijn er nog woonwensen? “De plek waar nu het bureautje staat vind ik nog wat kaal. Daar wil ik graag een kast. En een vloerkleed in de woonkamer, zodat de woonkamer wat warmer oogt en het hier in huis minder hol klinkt. Helaas is mijn man nog niet helemaal overtuigd.” Een dag nadat we bij Jolien langs zijn geweest valt ons oog op een foto op haar Instagram feed. Zien we daar nou een vloerkleed? “Haha, zo snel kan het hier gaan. We wilden van het holle geluid af dus hop hop, zo naar de Karwei,” verklaart Jolien.

Nog meer binnengluren?

adv.