Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jenneke: ‘Ik heb bijna niets in dit huis nieuw of voor de volle prijs gekocht’

Door Charmain Zwijnenberg 25 februari 2019

Van een oud huis in een waterdorpje nabij Giethoorn, naar een nieuwbouwwoning in Enschede. Jenneke woont samen met kat Dribbel in een prachtig, kleurrijk huis in ’t Getfert. “Mijn liefde voor Enschede bracht me terug naar deze stad.”

Wanneer we de woning van Jenneke binnenstappen, kijken we onze ogen uit. Zoveel kleur en zoveel toffe meubels en accessoires. Zoete pasteltinten worden gemixt met bonte kleuren en we zien veel planten. Toch vormt het interieur één geheel. “Daar denk ik niet bewust over na. Ik koop en doe alles op gevoel,” vertelt Jenneke. “Wel laat ik sommige kleuren terugkomen in huis. Dan verf ik een bloempotje in dezelfde kleur van de kast bijvoorbeeld.”

Binnenkijken bij Jenneke - woonkamer

Liefde voor Enschede

Voordat Jenneke in haar huidige woning trok, woonde ze in een waterdorpje nabij Giethoorn in een oud huis dat van haar grootouders is geweest. Toch is Enschede geen onbekende voor haar. “Ik heb 22 jaar in Enschede gewoond, daarna ben ik voor de liefde vertrokken. Toen die liefde overging heeft mijn liefde voor Enschede me weer teruggebracht.” Inmiddels woont Jenneke twee en een half jaar in haar huidige woning.

Binnenkijken bij Jenneke - logeerkamer

Hoewel de Enschedese altijd dacht dat ze ‘later’ in een appartement zou wonen, was ze direct verkocht toen ze het nieuwbouwproject het Hofkwartier voorbij zag komen. “Ik dacht meteen: dit huis moet ik hebben! De prijsklasse, de ligging, alles was perfect. Je bent zo in het centrum, maar rijdt ook zo de snelweg op.” Nog een fijne bijkomstigheid voor Jenneke is dat iedereen nieuw is in de wijk. “Daardoor heb je automatisch direct contact met alle buurtgenoten. Heel fijn.”

Kleurrijk

Kleurrijk en budgetvriendelijk: zo omschrijft de Enschedeër haar woonstijl. “Bijna niets in dit huis heb ik nieuw of voor de volle prijs gekocht. Alles komt uit kringloopwinkels, van Marktplaats, uit een koopjeshoek of heb ik geërfd.” Haar favoriete kringloopwinkels? “Het Goed, Jouw Marktkraam en Kiek’n & Koop’n.”

Binnenkijken bij Jenneke - kamer

De tweedehands winkels zijn ook de plekken waar Jenneke haar inspiratie vandaan haalt. “Verder lees ik graag de VT Wonen – waar ik onlangs met mijn huis in stond – kijk ik naar woonprogramma’s op tv en vind ik een aantal woonaccounts op Instagram heel inspirerend.”

Jenneke verkoopt regelmatig spullen via Marktplaats. Haar bank bijvoorbeeld. “In die twee en een half jaar dat ik hier woon heb ik al drie verschillende bankstellen in huis gehad. Dat kan als je er niet zoveel voor hebt betaald en het vervolgens weer in goede staat verkoopt,” verklaart de Enschedese. “Maar er staan alsnog wat overbodige spullen in huis hoor,” voegt ze er lachend aan toe.

Binnenkijken bij Jenneke - kamer2

Zo kleurrijk als het huis nu is, zo was het niet. “Eerst was het wat kil en wit. Ik heb er een warm plekje van gemaakt dat me echt een thuisgevoel geeft. Daar ben ik blij mee.”

Ook met de houten wand in de eetkamer is Jenneke blij. Hoewel, hout… “Dat is behang! Ik kwam ooit een foto van dit soort behang tegen, maar dat was van Piet Hein Eek en dus ontzettend duur. Ik heb het plaatje altijd bewaard en ineens zag ik het een hele tijd later weer voorbijkomen in Eigen Huis en Tuin. Daar gebruikten ze soortgelijk behang, maar dan van Karwei.” Diezelfde week zat het behang al op de muur. “Dat heb ik zelf gedaan. Als ik iets in mijn hoofd heb moet het gelijk gebeuren.”

adv.