Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Geesje: ‘Zelfs een broodmes koop ik bij de kringloop’

Door Charmain Zwijnenberg 9 september 2019

Van hartje binnenstad naar Glanerbrug: Geesje woont samen met man Gerard en hondjes Bobbie en Max in een prachtige, vrijstaande woning. De buitenkant van het huis is een plaatje op zich, maar het interieur is minstens zo mooi. Wij mochten binnengluren! 

Winkel aan huis

Misschien ken je Geesje van haar voormalige interieurwinkel in de Haverstraatpassage. Toen de Enschedese een jaar geleden van het centrum naar Glanerbrug verhuisde, verhuisde haar winkeltje gewoon mee. “We hebben in de tuin een aparte ruimte waarin alle spullen staan uitgestald. Het grootste voordeel is natuurlijk dat ik geen huur meer betaal. Een nadeel is dat je minder aanloop hebt dan wanneer je middenin de stad zit.”

binnenkijken bij Geesje

Eclectisch

Rijke materialen, warme kleuren, opvallende prints en vintage vondsten: Geesje combineert ze moeiteloos in haar interieur. “Mijn stijl is eclectisch. Ik hou van verzamelen, combineren en bij elkaar zoeken. Dat is altijd mijn passie geweest en ik ben blij dat ik er mijn beroep van heb kunnen maken.”

binnenkijken bij Geesje-006

Een echte eyecatcher in huis is het bloemetjesbehang in de woonkamer. Lachend: “Daar schrok mijn man wel even van. Gelukkig is hij blij met het resultaat.” Ook zien we veel opgezette dieren in de woning. “Daar hou ik van. Maar sinds ik hondjes heb, vind ik al snel iets zielig. Ik ben daar wat softer in geworden.”

binnenkijken bij Geesje-028

Hashtags

Waar haalt de Enschedese haar inspiratie vandaan? “Uit woonbladen en van Instagram. Ik zoek altijd op bepaalde hashtags: eclecticinterior, taxidermy, brocante en fleamarket bijvoorbeeld.”

Ook vakantiebestemmingen zijn een inspiratiebron voor Geesje. “In het buitenland ga ik altijd op zoek naar leuke brocante marktjes. Die bezoek ik dan ook het liefst elke dag,” zegt ze lachend. “Uit ieder land neem ik wel een klein plukje mee. Voor in de winkel of in mijn eigen huis.” Een van haar laatste aankopen? “Woondekens uit Portugal.”

binnenkijken bij Geesje-018

Geesje hecht veel waarde aan duurzaamheid. “Dat is gegroeid. Ik wil bewuster leven. Daarnaast vind ik oude spullen met een verhaal ook mooier dan artikelen die je nieuw in een winkelketen koopt. Ze zijn vaak origineler en authentieker. Je kunt lekker over het verhaal erachter fantaseren. Tegenwoordig ga ik zelfs voor een broodmes naar de kringloopwinkel.”

‘Deukjes geven letterlijk en figuurlijk diepgang’

Woondecoratie hoeft voor de Enschedese niet perfect te zijn. “Ik vind het leuk als iets schuurt; als het nét niet helemaal klopt. Er mag iets aan mankeren. Deukjes geven letterlijk en figuurlijk diepgang.”

binnenkijken bij Geesje-017

Woonwensen

Een fantastisch huis, een gigantische tuin én een winkel aan huis: Geesje heeft vast geen woonwensen meer. Toch? “Ik zou nog wel graag een parket visgraatvloer willen. En een andere keuken. Maar dat komt op den duur wel. Ik ben heel blij met wat ik heb. Elke ochtend als ik opsta denk ik: ik ben dankbaar dat dit alles me gegeven is.”

Verder gluren?

Deze binnenkijkers al gezien? 

Binnenkijker Bert & Jolande - Bert & Jolande 2

Binnenkijken in de prachtige woonboerderij van Bert en Jolande ‘Bijna alles is gerecycled’

Bert en Jolande wonen in een prachtige woonboerderij op steenworp afstand van het centrum van Ensche...
Binnenkijken bij Merel - Merel

Binnenkijken bij Merel: ‘Het luik tussen de badkamer en het washok eronder is mijn gadget in huis’

Ze waren nét klaar met de verbouwing van hun toenmalige huis, toen deze woning voorbij kwam op Faceb...
Binnenkijken bij Esther - Esther 3

Binnenkijken bij Esther: ‘Instagram en Pinterest zijn heaven’

Robuust met een gouden randje: zo omschrijft Esther haar woonstijl. Samen met haar man Ruud woont ze...

adv.