Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de compleet vernieuwde studentenkamers op de UT

Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start en dit betekent dat de UT de komende weken weer veel nationale en internationale studenten zal verwelkomen. Al deze studenten moeten natuurlijk ook een fijne plek hebben om te wonen en daarvoor zijn ze bij De Veste aan het juiste adres. Tientallen studentenkamers zijn de afgelopen weken compleet vernieuwd en wij mochten alvast even binnenkijken.

De Veste is de studentenhuisvester van Vechtdal Wonen. Met maar liefst 2250 eenheden is deze woningcorporatie de grootste studentenkamerverhuurder in Enschede. Hans Beumers is een van de vijf medewerkers van De Veste en daarmee een vast aanspreekpunt voor de studenten. Ze kunnen onder andere bij hem terecht voor vragen over de huurovereenkomst, incasso en overlast, maar ook voor reparaties en onderhoud aan de studentenwoningen.

Compleet vernieuwde studentenkamers

De woningen op de Campus zijn in de jaren 60 gebouwd. In totaal zijn er dus 2250 kamers, waarvan 250 kamers gereserveerd zijn voor internationale studenten. De afgelopen weken is er hard gewerkt om tientallen gemeubileerde kamers voor de internationale studenten te renoveren.

Bij deze renovatie is ook rekening gehouden met het verduurzamen van de complexen. “We staan dicht bij de student en het komt ook regelmatig voor dat we samen met hen brainstormen bij vraagstukken over duurzaamheid’, legt Hans uit. “Die ideeën passen we bijvoorbeeld dan weer toe bij het verduurzamen van de woonruimtes. Zo zijn de gordijnen gemaakt van gerecyclede petflessen. Dit materiaal is zowel isolerend als warmtewerend.”

Tekst gaat verder onder foto

studentenhuis voor internationale studenten
Een van de gebouwen waarvan de kamers compleet gerenoveerd zijn

Koffer uitpakken en klaar

Van China tot Ecuador, de internationale studenten komen overal ter wereld vandaan. Ze hoeven enkel een koffer mee te nemen, want hun studentenkamers zijn van alle gemakken voorzien. De Veste werkt samen met meubelverhuurbedrijf Moving-in. Zij leveren niet alleen de nieuwe meubels voor de studentenkamers, maar hebben de ruimtes ook voorzien van nieuwe vloerbedekking, duurzame LED-verlichting en gordijnen.

Ruben is een van de medewerkers van Moving-In. “Het is heel leuk werk om te doen, want je ziet direct resultaat. Alleen al het leggen van een andere vloer geeft de studentenkamers meer uitstraling en warmte. Daarnaast past de UT als opdrachtgever goed bij ons bedrijf, want duurzaamheid staat ook bij ons centraal.”

Tekst gaat verder onder foto’s

De mannen van Moving-In
De vernieuwde studentenkamers zijn van alle gemakken voorzien

Schone en frisse kamer

Niet alleen de mannen van Moving-In zorgen ervoor dat de kamers klaar zijn voor gebruik, ook de schoonmakers van Haverkamp. Van koelkastlade tot schoon linnengoed, alles in de kamer wordt gereinigd. Daarnaast komen de schoonmakers ook één keer per maand langs om de gezamenlijke ruimtes zoals de keuken en badkamers schoon te maken.

Dagmar is een van de schoonmaaksters en haar werk geeft haar veel voldoening. “Het is fijn dat je een kamer weer helemaal schoon en opgeknapt achter kunt laten. Natuurlijk is de ene student netter dan de andere, maar uiteindelijk krijgen we iedere ruimte weer schoon. Die constante kwaliteit in onze werkzaamheden is erg belangrijk.”

Op zoek naar een kamer?

Ga je zelf in Enschede studeren of ken je iemand die nog een kamer op de Campus zoekt? Schrijf je dan in via Roomspot. De huurprijs van een ongemeubileerde kamer varieert tussen de €200,- en €400,- en is afhankelijk van de grootte van de kamer.

Dagmar is een van de schoonmaaksters van Haverkamp

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Woningstichting De Veste – Studentenhuisvesting in Enschede. Meer over Woningstichting De Veste – Studentenhuisvesting in Enschede ontdekken?

Woningstichting De Veste – Studentenhuisvesting in Enschede dienstverlening

Vandaag gesloten

Hems 16-88/89 , Enschede

Bekijk meer:dienstverlening

adv.