Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x waarom een houten overkapping tijdens de herfst optimaal genieten is

Aangeboden door Twente Schuttingen 15 oktober 2019

Toedeloe zomerse temperaturen, hallo prachtige herfstdagen! Het kwik mag de komende maanden dan wel flink gaan dalen, dit betekent niet dat we al onze tijd binnenshuis moeten doorbrengen. Met deze tips maak jij jouw gezellige overkapping helemaal herfst-proof.

Geen last van gure herfstwind

Wanneer er een gure herfstwind door je tuin raast, ben je waarschijnlijk sneller geneigd om naar binnen te gaan. Maar ook een houten overkapping kun je winddicht maken. Kies er bijvoorbeeld voor om een glaswand, schuifdeur of windscherm in je overkapping te laten plaatsen. Vooral de laatste optie is erg handig, want veel windschermen zijn eenvoudig op te rollen.

windscherm
Dit doek is 50% waterafstotend, 67% zonwerend en 50% winddicht. Bron: catalogus Tuindeco

Vuurtje stoken

Een knisperend haardvuurtje staat niet alleen erg gezellig, het zorgt ook voor de nodige warmte. Laat daarom een houtkachel in je overkapping plaatsen. Doordat je het deurtje van de houtkachel dicht kan doen, heb je geen last van opwaaiend as of plotselinge vonken. Ook voor rookontwikkeling hoef je niet bang te zijn, want bij het plaatsen van een houtkachel wordt ook een rookkanaal aangebracht.

Kaarsen, dekens en warme chocolademelk

Ben jij iemand die het heerlijk vindt om het huis gezellig aan te kleden? Dan ben je dit seizoen helemaal in je nopjes! De herfst leent zich namelijk uitstekend om de overkapping of veranda extra gezellig aan te kleden. Denk aan gezellige lichtjes, tientallen kaarsen, kleurrijke pompoenen en warme dekentjes. Plan wat me-time in en trek jezelf terug met een goed boek, lekker dekentje en een kopje warme chocolademelk. Heerlijk!

warme chocolademelk
Foto: Unsplash

Je zit altijd droog

Normaal gesproken haal je het niet in je hoofd om in de stromende regen naar buiten te gaan, maar onder een overkapping zit je altijd lekker beschut. Het geluid van vallende regendruppels op het dak werkt ook wel weer ontspannend. Denk er bij een plat dak wel aan om het dak bladvrij te maken, zodat het regenwater weg kan stromen. Zo voorkom je vervelende lekkages en andere vormen van wateroverlast.

Wellness

Weet je waar je een overkapping in de herfst ook voor kunt gebruiken? Je kunt er je eigen mini resort van maken! Zet je tuinmeubilair tijdelijk ergens anders neer en plaats een opblaasbare jacuzzi onder de overkapping. Door het dak blijft de warmte van het water langer hangen. Muziekje aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

Bestel je overkapping bij Twente Schuttingen

Wil jij deze herfst ook van een mooie overkapping genieten? Om er zeker van te zijn dat jouw overkapping van hoge kwaliteit is, kies je voor het vakwerk van Twente Schuttingen. Bij Twente Schuttingen worden alle overkappingen speciaal voor jou op maat gemaakt.

Daarnaast werkt dit bedrijf met een duidelijke prijslijst. Omdat alle blokhutten en overkappingen maatwerk zijn, geldt hierbij prijs op aanvraag. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Bekijk online de catalogus of maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Foto: Twente Schuttingen

Meer over Twente Schuttingen ontdekken?

Twente Schuttingen klusbedrijven

Gesloten08:30 - 18:00

Haaksbergerstraat 811, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.