5 x griezelige huizen in Enschede

Door Jannike Huisman 30 oktober 2017

Op 31 oktober is het Halloween. Lekker griezelen, feesten en spooktochten maken. We hebben vijf huizen gevonden in Enschede die best een spookhuis zouden kunnen zijn. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Dichtgetimmerd huis

Dit huis aan de Pathmossingel heb je vast wel eens gezien. Achter een hek op een kaal stukje land staat dit huis met dichtgetimmerde ramen. Het pand staat al jaren leeg en zou een ideaal spookhuis zijn.

Naast de begraafplaats

griezelhuizen

Het Arke pand staat al vanaf 2001 leeg en maakt een verlaten indruk. Kapotte ramen, graffiti… De perfecte plek om ’s nachts te griezelen, al helemaal als je je bedenkt dat het pand naast een begraafplaats ligt.

Statig griezelhuis

griezelhuizen

Dit huis was vroeger een fabrikantenvilla voor Ludwig van Heek. Het gebouw heeft sobere en strenge vormen, waardoor het er best griezelig uitziet. De grauwe kleur van de gevel, de bomen rondom het huis en het hek passen helemaal in het plaatje van een heksen- of vampierenhuis.

De Melkhal

Melkhal griezelige huizen

Vroeger zat er in dit pand een melkfabriek, maar het ziet er nu spookachtig uit. Dit pand zou ideaal zijn voor ‘geheime’ Halloweenfeestjes of bijeenkomsten voor griezelige wezens. Een opknapbeurt zou trouwens wel fijn zijn, want het dak is in een slechte conditie.

Griezelig huis

Griezelige huizen leegstaand pand

Dit huis aan de Noorderhagen ziet er best verlaten uit. De rolluiken op de benedenverdieping zijn altijd dicht, dus we hebben geen idee hoe het huis er van binnen uitziet. Misschien is er wel een echte spookzolder…of een geheimzinnige kelder…

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.