5 tips zodat jij als starter op de woningmarkt niet langer achter het net vist

Aangeboden door Prisma ERA Makelaars 15 mei 2018

Op de huidige woningmarkt gaan de huizen als warme broodjes over de toonbank. Sommigen woningen zijn al verkocht voordat ze überhaupt op de woningmarkt hebben gestaan. Als starter kan het heel frustrerend zijn om nu een huis proberen te bemachtigen. Met deze vijf handige tips vis jij als starter op de woningmarkt niet langer achter het net.

Maak gebruik van een aankoopmakelaar

“Het is verstandig om gebruik te maken van een aankoopmakelaar. Hij of zij weet vaak al precies welke huizen er op de markt komen. Meestal zitten er zo’n vijf dagen tussen dat wij weten dat een woning op de markt komt en dat hij daadwerkelijk op de woningmarkt staat. Doordat potentiële kopers vrijblijvend bij ons ingeschreven staan, krijgen zij als één van de eersten het nieuwe woningaanbod te zien,” legt Rob van Prisma ERA Makelaars uit. 

Geef duidelijk jouw wensen door 

De woningmarkt krimpt momenteel sterk. Als er een woning in de verkoop staat, is het ook snel weer weg. Het is daarom belangrijk dat jij precies weet waar jouw koopwoning aan moet voldoen, zodat je snel kunt handelen. “Je moet heel specifiek bij de makelaar aangeven wat je zoekt, dan kan hij daar heel gericht naar kijken. Op het moment dat er bij ons een woning binnenkomt, kunnen wij gelijk filteren voor wie zo’n woning geschikt is. Ik zoek dan in mijn eigen klantenbestand of er wellicht een geschikte kandidaat te vinden is,” vertelt Rob enthousiast.

rob-wennink-prisma-era-makelaars
Rob Wennink, makelaar bij Prisma ERA Makelaars

Een gezicht bij de naam

We leven in een maatschappij waar veel dingen digitaal geregeld worden. Maar in het geval van de woningmarkt is het juist interessant om persoonlijk contact te hebben met jouw aankoopmakelaar. “Loop gewoon eens bij ons naar binnen en geef aan wat je in een woning zoekt. Ik heb er dan ook gelijk een gezicht bij. Veel dingen gebeuren nu digitaal, maar als je er een gezicht bij hebt, dan kun je sneller actie ondernemen. Juist het persoonlijke contact is de kracht van ons kantoor.

Buurtonderzoek

Stel, je bent helemaal verliefd geworden op een jaren ’30 woning met vrij uitzicht. Je wilt deze woning zo graag hebben, dat je even vergeet om iets verder te kijken dan de woning alleen. “Jij weet misschien niet dat tegenover deze woning over twee jaar een appartementencomplex gebouwd wordt. Niet dat het erg is, maar het is de vraag of je dat wilt. Zo zijn er een aantal onderdelen die jij niet weet, maar een aankoopmakelaar wel,” legt Rob uit.

prisma-era-makelaars Enschede

Betaal niet de hoofdprijs

Wat je nu regelmatig ziet gebeuren is dat veel woningen voor de vraagprijs of zelfs boven de vraagprijs verkocht worden. Veel starters zijn bereid om boven hun budget te bieden, omdat ze bang zijn dat de woning anders aan hun neus voorbij gaat. “Jij als leek zijnde weet niet of die prijs wel juist is, omdat je emotioneel betrokken bent bij een huis. Je wilt dat huis namelijk heel graag hebben. Een aankoopmakelaar is rationeel betrokken bij een huis en kan onderbouwen waarom hij een bepaalde prijs in gedachten heeft.” Op deze manier kun je wel jouw droomhuis bemachtigen zonder dat je in een financiële nachtmerrie terecht komt!

Prisma ERA Makelaars makelaars

Nu gesloten09:00 - 17:30

Mooienhof 8a, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.