5 redenen waarom wonen in Lasonder-Zeggelt zo gek nog niet is

Door Jannike Huisman 13 februari 2018

In de buurt van Lasonder-Zeggelt kom je echt van alles tegen. Leuke jaren ’30 huizen, statige jaren ’50 woningen, maar ook prachtige nieuwbouw. Kijk mee hoe leuk deze Enschedese wijk is:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je woont in het centrum, maar toch niet

Wijk Lasonder-Zeggelt

De binnenstad van Enschede is op loopafstand, maar je woont niet tussen de drukte van de winkelstraten en café’s die nog tot ’s avonds laat open zijn. Ook is de wijk overdag vrij rustig, omdat veel mensen aan het werk zijn. Aan de andere kant van de singel, ligt de wijk Roombeek waar je fijn kunt wandelen en boodschappen kunt doen.

Lekker eten bij het Paradijs

Eten bij Het Paradijs

In deze wijk vind je het bijzondere restaurant Het Paradijs. Het restaurant heeft een prachtige binnentuin, waardoor je zeker in deze tijd van het jaar, de kou kunt vergeten. Benieuwd hoe het eten hier is? Wij gingen al een keer langs.

Het Paradijs vegetarische restaurants

Vandaag gesloten

Nicolaas Beetsstraat 48, Enschede

Bekijk meer:vegetarische restaurants

Nieuwbouw

Wijk Lasonder-Zeggelt

De wijk Lasonder-Zeggelt is een mix van allerlei bouwstijlen: herenhuizen uit de jaren ’50, jaren ’30 huizen en nieuwbouw. Aan de zuidkant van de wijk, in de Spoorzone, worden nieuwe huizen gebouwd. Ideaal als je niet zo veel van klussen houdt.

Het Tankstation

Het tankstation

Bij het Tankstation kun je niet alleen voordelig uit eten, je kunt hier ook genieten van optredens of yogaworkshop (met brunch) volgen. Daarnaast is het gewoon een gezellige plek om anderen te ontmoeten. Elke dinsdag is de 300% gratis winkel open tussen 17:00 en 20:00 uur. Ideaal als je nog iets zoekt of van je spullen af wilt.

Tankstation Enschede restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Deuringerstraat 28, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Opvallend veel kerken

Detakerk Lasonder-Zeggelt wijk

In Lasonder-Zeggelt staan best veel kerkgebouwen, die met hun torens de skyline van de wijk tekenen. Zo vind je hier de hoogste kerk van Enschede: de Sint-Jozefkerk. Maar ook de Detakerk, de Lasonderkerk en de Gereformeerde Kerk aan de Lasondersingel staan hier. Binnenkort kun je zelfs in de Detakerk wonen, want er worden appartementen gebouwd.

Dat de binnenstad leuk is en dat Roombeek dat ook kan zijn, bewezen we al eens eerder. Goede redenen om jouw fijne wijk in het zonnetje te zetten? Mail ons.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.