Zo blijven jouw tuinmeubelen op z’n mooist

Aangeboden door KJ Outdoor 14 mei 2019

Om zo lang mogelijk van tuinmeubelen te genieten, is het belangrijk dat je ze minstens twee keer per jaar een onderhoudsbeurt geeft. Niet alleen wind, regen en vorst zorgen voor verwering. Ook in de zomermaanden kan jouw tuinset wel wat extra aandacht gebruiken. Met deze vier onderhoudstips blijven jouw tuinmeubelen langer mooi.

Beschermhoezen

Door de meubelen af te dekken met een beschermhoes bescherm je ze niet alleen tegen vuil en aanslag, maar bescherm je de set ook tegen schadelijke UV-straling. “Wij verkopen verschillende maten beschermhoezen, zowel voor dining sets, lounge sets en parasols. Een parasol is wel bestand tegen UV-straling, maar kan minder goed tegen regenwater. Dek ook deze altijd af met een beschermhoes,” legt Hans van KJ Outdoor uit.

Protector spray

Spray nieuw gekochte tuinmeubelen van kunststof altijd in met een zogenaamde protector spray. Deze zorgt ervoor dat vuil en vocht minder gemakkelijk in het meubilair trekken. “Ook tafels moet je behandelen met een protector. In de zomer zitten we namelijk vaak buiten aan tafel om te genieten van de barbecue. Door de tafels in te sprayen wordt de kans minder groot dat vet- of rode wijnvlekken in de tafel trekken. Heeft de klant verder nog vragen over het behandelen van de tuinmeubelen dan adviseren wij hen uiteraard graag,” zegt Hans.

protectorspray voor tuinmeubelen

Laat de hogedrukreiniger staan

Wanneer tuinmeubelen smerig zijn, kan men geneigd zijn om de hogedrukreiniger erbij te pakken. Maar doe dit niet, want hierdoor is de kans groot dat je de natuurlijk bescherming van het hout beschadigt. “Nieuwe tuinmeubelen maak je het beste schoon met een zachte borstel en een doek. Op deze manier beschadig je het hout niet. Verweerde, oudere tuinmeubelen kan je het beste met een Suns cleaner reinigen. En daarna weer met een protector behandelen. Zo blijven je tuinmeubelen jaren mooi.”

Onderhoud van tuinmeubelen

“Als je in de winter je stoelen binnen zet en de tafel buiten laat staan, dek dan de tafel niet af. In het voorjaar reinig je de tafel weer met een Suns product. Op deze manier ziet de tafel er weer als nieuw uit. Wanneer je de stoelen niet gebruikt, plaats ze dan schuin tegen de tuintafel. Zo loopt de regen direct van de zitting af. Op deze manier kan je je kunststof meubelen het hele jaar buiten laten staan.”

sophie lijn hartman_1

Wat een plaatje! Deze musthaves mogen niet in jouw tuin ontbreken

Krijg jij met dit heerlijke weer ook zin om de tuin aan te pakken? Op het gebied van tuinmeubelen is...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door KJ Outdoor. Meer over KJ Outdoor ontdekken?

KJ Outdoor speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 17:00

Oldenzaalsestraat 255, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.