Gaaf! Dit bedrijf uit Enschede biedt duurzame oplossing om kledingverspilling te verminderen

Aangeboden door Specishops 13 juni 2019

Kledingverspilling is wereldwijd een groot probleem, maar gelukkig zijn steeds meer ondernemers op zoek naar een duurzame oplossing. Zo laat het bedrijf Specishops uit Enschede verhuisdekens maken van afgedankte nieuwe kledingpartijen.

Van gloednieuwe jeans naar verhuisdeken

De verhuisdekens van Specishops bestaan vooral uit gerecycled nieuw textiel. Het gerecyclede materiaal wordt verkregen door afgedankte partijen met nieuwe kleding, dekens en andere textielmaterialen op te kopen.

De ingekochte textielmaterialen worden vervolgens vermalen, zodat er alleen nog maar vezels overblijven. Deze vezels worden gebruikt om uiteindelijk nieuwe dekens te weven. Doordat al die verschillende kledingstukken verwerkt worden tot één nieuwe stof, zie je dat de verhuisdeken uit meerdere kleuren bestaat.

Het materiaal waarmee de deken wordt geweven (1)

Van Azië naar Enschede

Ook het transport van de verhuisdekens wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. De dekens zijn namelijk in Azië geproduceerd en worden per containerschip naar Nederland vervoerd. Pas wanneer een container volledig met dekens gevuld is, vertrekt het schip naar de haven van Rotterdam. Vervolgens worden de dekens per vrachtwagen naar Enschede getransporteerd en zijn ze klaar voor de verkoop.

Zeer sterk

De verhuisdekens van Specishops zijn geweven en gestikt, waardoor ze lekker stug en zeer sterk zijn. Daarnaast biedt de verhuisdeken extra bescherming en scheuren ze niet. Op deze manier zijn jouw meubels optimaal beschermd tijdens de verhuizing. Zelfs die dierbare buffetkast van je oma kan zonder problemen verhuisd worden. Ideaal!

Scherp geprijsd

De dekens zijn verkrijgbaar per 20 stuks en per 5 stuks. Leuk weetje: Specishops werkt met staffelkorting. Dus hoe meer verhuisdekens je bestelt, des te hoger de korting. Voor een baal van 20 stuks betaal je slechts €4,13 per stuk. Geef je bestelling eenvoudig door via deze link.

 

Jeroen Boeve Specishops

Jeroen is een geboren ondernemer: ‘Op het schoolplein verkocht ik al nep Björn Borg onderbroeken aan klasgenootjes’

Vanuit de zolderkamer bij zijn ouders begon de jonge Jeroen Boeve enkele fitness producten te verkop...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Specishops. Meer over Specishops ontdekken?

Specishops zakelijke dienstverleners

Geopend09:00 - 20:00

Josink Hofweg 34 , Enschede

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.