Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veilig slapen: alles wat je wilt weten over veilig beddengoed voor je baby

Aangeboden door Ooievaar&Co 11 februari 2019

Wiegendood is een van de grootste angsten van een ouder. Veel bedrijven spelen hier handig op in door dure matrassen aan te bieden dat veilig slapen zou bevorderen. “Laat je niet gek maken door anderen, want het is niet bewezen dat een duur matras wiegendood voorkomt. Een voordeliger matras werkt net zo goed,” legt Corrine van Ooievaar&Co uit.

Veilig slapen

Bij Ooievaar&Co in Enschede hechten ze veel waarde aan een eerlijk advies. “Veel bedrijven willen zoveel mogelijk verkopen en raden vaak spullen aan die het meest opleveren. Ons doel is om jou datgene aan te bieden waar jij je prettig bij voelt,” zegt eigenaresse Corrine.

Wiegendood voorkomen

Volgens Corrine voorkom je wiegendood niet door een duur ventilerend matras te gebruiken. Maar wat werkt dan wel? “Leg je kindje altijd op de rug. Daarnaast is de warmtestuwing van belang. Zorg voor een goede ventilatie op de babykamer, gebruik niet te warm beddengoed en zorg voor een gezonde leefomgeving. Je kunt aan het nekje van je baby voelen of hij het (te) warm heeft. Het nekje moet lekker lauw aanvullen, niet zweterig of heet of te koud.”

Goed matras

Een veilig matras hoeft dus niet duur te zijn. Let bij aankoop op de volgende criteria: “Het is belangrijk dat het matras goed in het bedje past. De standaardmaat is 60 x 120 centimeter voor een ledikant en 40 x 80 centimeter voor een wiegje. Daarnaast moet het matras minimaal tien centimeter dik zijn,” legt de Enschedese uit.

Bedje opmaken

Een ander essentieel element van veilig slapen is de manier waarop je het bedje opmaakt. “Zowel het laken als de deken moet om het matras heen kunnen, zodat het kindje het niet kan los trappen. Maak het bedje zo laag mogelijk op, zodat het kindje met de voetjes bij het voeteneinde komt te liggen.”

Wil jij graag meer weten over veilig slapen en veilig beddengoed voor jouw kindje? Lees dan dit artikel op de website van Ooievaar&Co of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies van Corrine.

voetenzak ooievaar & co enschede

Koud hè? Deze schattige producten zijn een warm welkom voor jouw kindje

De winterse temperaturen zijn je vast niet ontgaan. Volwassenen trekken gemakkelijk iets warms aan, ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ooievaar&Co. Meer over Ooievaar&Co ontdekken?

Ooievaar&Co cadeauwinkels

Gesloten09:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Lipperkerkstraat 28-30, Enschede

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.