Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo krijg je geen boete voor het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets

Aangeboden door Profile Broeksema 14 augustus 2019

Even snel je mobieltje erbij pakken wanneer je op de fiets de weg niet kunt vinden? Sinds 1 juli is dit verboden en riskeer je een boete van 95,- euro. Gelukkig zijn er ook handige telefoonhouders verkrijgbaar die je op jouw fiets kunt bevestigen. Zo ga je veilig en boetevrij de weg op.

Steek die 95 euro maar in je zak

Sinds 1 juli is het dus verboden om al fietsend een elektronisch apparaat vast te houden. Dan hebben we het niet alleen over het gebruik maken van een navigatiesysteem, maar ook over het bellen, appen en op het klikken naar het volgende nummer in jouw Spotify-lijst. Wie de mobiele telefoon toch écht nodig heeft op de fiets, doet er verstandig aan om een speciale telefoonhouder te kopen.

Bellen op de fiets
Appen op de fiets is sinds 1 juli 2019 niet meer toegestaan. Foto: ANP

Telefoonhouders van Profile Broeksema

Bij Profile Broeksema in Enschede verkopen ze uiteenlopende telefoonhouders voor op je fiets. Neem bijvoorbeeld de universele telefoonhouder van Cordo Pokkie. Deze houder kost slechts 9,95 euro en past op iedere fiets. Je kunt de houder 180 graden draaien en er passen verschillende formaten smartphones in.

Een andere telefoonhouder is de SMARTBOY en deze kost 24,95 euro. Zonder gereedschap monteer je binnen enkele seconden de houder op jouw fietsstuur en het meegeleverde hoesje beschermt de telefoon tegen regen en vuil. Jouw mobiele telefoon mag niet groter zijn dan 144 x 76 x 9 mm, want anders past het niet meer in de houder.

Tenslotte verkoopt Profile Broeksema ook een complete fietskit van SP Connect. Deze set bestaat uit een klemhouder, telefoonhoesje en balhoofd steun. De SP Connect Weather Cover beschermt jouw smartphone tegen alle weersinvloeden en is daarnaast ook extreem schokbestendig. Kosten: 59,99 euro.

Telefoonhouder van Cordo Pokkie
SMARTBOY telefoonhouder
SP Connect telefoonhouder fiets
Profile Broeksema Enschede

Edwin: ‘Toen ik dit idee aan mijn vrouw voorstelde, vroeg ze of ik gek geworden was’

"Ben je nou helemaal gek geworden?" Dat was de eerste reactie van Edwin's vrouw toen hij thuiskwam m...

Meer over Profile Broeksema ontdekken?

Profile Broeksema fietsenmakers

Gesloten13:00 - 18:00

Wethouder Gerbertstraat 4, Enschede

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.