Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Samen maken we Zuid: waarom WC Enschede Zuid méér is dan een gewoon winkelcentrum

Aangeboden door Winkelcentrum Enschede Zuid 19 oktober 2020

Voor veel mensen is een winkelcentrum gewoon een plek waar je terecht kan voor je dagelijkse boodschappen. Maar Winkelcentrum Enschede Zuid is veel meer dan dat. Hier heerst namelijk een sterk gevoel van noaberschap. Niet alleen bij de ondernemers onderling, maar ook tussen de winkeliers en de mensen uit de wijk.

Het is niet zo gek dat je de slogan ‘Samen maken we Zuid’ op diverse plekken voorbij ziet komen. Deze vier woorden zijn volgens Johan Haringsma, voorzitter van het bestuur van Winkelcentrum Enschede Zuid, heel bewust gekozen. “Op Zuid staan voor we elkaar klaar. Wij als winkelcentrum voor de wijk, maar andersom stond de wijk ook voor ons klaar toen de winkeliers het moeilijk hadden toen corona ons land teisterde. Ook stimuleren we deze verbinding met de wijk graag met verschillende initiatieven die we organiseren met de winkeliers.” 

Verrassing voor bewoners van de Posten

Een van de hartverwarmende initiatieven die het winkelcentrum heeft ondernomen, is de tassenactie voor bewoners van de Posten en cliënten van Alifa. Veel ouderen van de Posten doen namelijk hun boodschappen bij Winkelcentrum Enschede Zuid en daarnaast wordt deze plek steeds meer een ontmoetingsplek voor de ouderen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en viel een groot gedeelte van de sociale contacten voor deze mensen weg. De winkeliers sloegen daarom de handen ineen en verrasten de ouderen met een goedgevulde tas vol lekkers.

In totaal werden er vierhonderd tassen gedoneerd. “Dit werd enorm gewaardeerd door onze bewoners”, vertelt Ank Braspenning. Zij werkt als beleidsadviseur bij de Posten. “Juist in die periode was extra aandacht zeer welkom.” Ook Gerard Kirchjunger van Alifa deelt deze mening. “Verbinding is voor ons belangrijk en dat snapt Zuid heel goed. We kregen heel veel enthousiaste reacties over dit initiatief. Kortom, een mooie actie van Winkelcentrum Enschede Zuid!”

Tekst gaat verder onder foto.

tassenactie winkelcentrum enschede zuid

Geen evenementen, wel gratis ijsjes

Normaal gesproken worden er regelmatig leuke evenementen in het winkelcentrum georganiseerd, maar ook al deze activiteiten gingen afgelopen voorjaar en zomer helaas niet door. Om de buurtbewoners toch nog een beetje een vakantiegevoel te geven, konden ze op verschillende dagen een gratis ijsje ophalen. Zo bleef de verbinding met de wijk toch nog mogelijk.

Zodra het weer mogelijk is, zal Winkelcentrum Enschede Zuid de agenda weer voorzichtig gaan vullen. Want ze willen niet alleen een winkelcentrum zijn, maar ook een plek waar evenementen,
bijeenkomsten, maar bovenal de community gefaciliteerd wordt om samen te komen. Hier vind je meer informatie over de geplande activiteiten.

Tekst gaat verder onder foto.

gratis ijs

Genomineerd voor NRW Marketing Award

Dan tenslotte nog het volgende belangrijke punt. Dat de verbinding met de wijk voor Winkelcentrum Enschede Zuid voorop staat, wordt ook landelijk erkend. Want Winkelcentrum Enschede Zuid is officieel genomineerd voor de NRW Marketing Award! De NRW Award is dé nationale erkenning voor het meest inspirerende winkelgebied. Op 11 november komt de jury naar Zuid om te kijken hoe het winkelcentrum de slogan ‘Samen maken we Zuid’ in de praktijk brengt. Vervolgens wordt op 27 november de winnaar bekend gemaakt. Jij vindt toch ook dat dit winkelcentrum de NRW Marketing Award verdient?

samen maken we zuid


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winkelcentrum Enschede Zuid. Meer over Winkelcentrum Enschede Zuid ontdekken?

Winkelcentrum Enschede Zuid

Gesloten08:30 - 18:00

Wesseler-Nering 9a, Enschede

adv.