Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je een trouwring om de linker ringvinger dient te dragen

Aangeboden door UNI10 Edelsmid 15 maart 2019

Ga jij binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Dat een trouwring symbool staat voor de eeuwige verbondenheid tussen twee geliefden, is je vast al bekend. Maar weet je toevallig ook waarom we een trouwring om de linker ringvinger dragen? Tineke Hessels, eigenaresse van UNI10 Edelsmid, deelt zeven bijzondere feiten over trouwringen die je waarschijnlijk nog niet wist. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ader van de liefde

ringvinger
Foto: Unsplash

Aan welke vinger moet je eigenlijk de trouwring dragen? Veel mensen dragen hem nu om de rechter ringvinger, maar oorspronkelijk dien je de trouwring aan de linker ringvinger te dragen. “Er schijnt een ader door je linker ringvinger te lopen die direct naar je hart gaat. Deze ader wordt de ‘vena amoris’ genoemd, ofwel de ader van de liefde. Daarom werd destijds besloten dat de linker ringvinger ideaal is om de trouwring aan te dragen. Het zou de eeuwige liefde tussen het bruidspaar symboliseren,” legt Tineke uit.

Trouwringen hoeven geen set te zijn

Dat jullie als koppel een perfect setje zijn, hoeft niet automatisch te betekenen dat de trouwringen ook helemaal op elkaar afgestemd moeten zijn. Trouwringen hoeven namelijk niet als set verkocht te worden. “Je kunt ook beiden kiezen voor een andere ring en dat we dan ergens een gemene deler kunnen maken. Dat kan iets heel eenvoudigs zijn, zoals een gouden stipje dat in beide ringen verwerkt is,” zegt Tineke.

Trouwring op maat

De nieuwste eigen collectie trouwringen van Uni10 Edelsmid
Laat de naam van jouw geliefde in de trouwring verwerken

Wanneer je op zoek bent naar een unieke trouwring die speciaal voor jou is ontworpen, dan kan Tineke deze wens voor je verwezenlijken. Bij UNI10 Edelsmid kun je namelijk een trouwring op maat laten maken. “Vaak hebben mensen al iets in hun hoofd, bijvoorbeeld dat ze van oud goud iets willen maken. Je kunt er echt alle kanten mee op. Het kan heel modern worden of juist klassiek,” legt Tineke uit.

In een nieuw jasje

De originele trouwringen
De trouwringen in een nieuw jasje

Een trouwring draag je voor de rest van je leven, maar het kan heel goed zijn dat je er na 25 jaar toch een beetje op uitgekeken bent. Ook daar heeft Tineke een oplossing voor. “Je hoeft je niet in te perken met het idee dat een trouwring er alledaags uit moet zien. Als je de ring echt zat bent, dan pakken we hem toch gewoon aan? Wij maken regelmatig van oude sieraden iets nieuws. Zo heb ik laatst een bestaande trouwring gecombineerd met keramiek. Dat geeft de bestaande trouwring een stoere en eigentijdse uitstraling.”

Twee ringen in één

Zo kan de vrouw beide trouwringen dragen
Een damesring en een herenring

Bij sommige beroepen is het dragen van ringen minder praktisch. Denk bijvoorbeeld aan bouwvakkers en automonteurs. Nu kun je ervoor kiezen om een trouwring alleen buiten werktijden te dragen, of je laat de herenring in het ontwerp van de damesring opnemen. “De herenring wordt om de damesring heen gemaakt, zodat het een geheel vormt. De vrouw kan de ring doordeweeks dragen en in het weekend kan de ring door de man weer opgeëist worden,” zegt Tineke lachend.

Voor elk budget mogelijk

Laat de vingerafdruk van jouw dierbare in de ring verwerken

Het maken van een uniek sieraad is erg arbeidsintensief. Het duurt zo’n vier tot zes weken voordat de ring af is. Dit betekent echter niet dat verloofde stellen met een kleinere portemonnee niet terecht kunnen bij UNI10 Edelsmid. “Je kan namelijk ook werken met materialen die niet zo kostbaar zijn als goud, zoals edelstaal, titanium en zilver. Deze materialen zijn weer heel goed te combineren met goud, keramiek en edelstenen. Je kunt bij ons al een set trouwringen kopen voor 100,- euro. Dit is dan wel een ring van alleen edelstaal,” vertelt Tineke.

Out of the box

trouwringen Uni10Edelsmid_5
Trouwring gemaakt van keramiek

Een traditionele set trouwringen bestaat uit een heren-en damesring, maar dat kan uiteraard ook een set van twee herenringen of twee damesringen zijn. Alles kan compleet naar wens worden ingevuld. “Willen beide bruidegommen graag een diamant in hun trouwring? Geen probleem, ik ga gelijk aan de slag om een mooie schets te maken.”


Meer over UNI10 Edelsmid ontdekken?

UNI10 Edelsmid juweliers

Vandaag gesloten

Haverstraatpassage 27B, Enschede

Bekijk meer:juweliers
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.