Comicasa in Enschede: ‘Het is hier het hele jaar door druk’

Aangeboden door Unbox Now

Beeld via Comicasa

Spellen, spellen en nog eens spellen; dat is waarvoor je bij Comicasa aan het juiste adres bent. Wat ooit begon als een kleinere winkel in de Korte Haaksbergerstraat is uitgeroeid tot dé spellenzaak van regio Enschede. En ook nu staat er weer genoeg in de schappen. Komt dat zien!

Comicasa zag het levenslicht al eind jaren ’90. De naam zegt het zelf al: eigenaar Robert van der Weide startte zijn bedrijf als comicstore. “We zijn in 1998 begonnen als webshop voor comicliefhebbers. Dat ben ik zelf ook en ik had hiervoor goede connecties in Amerika. Kort hierna openden we onze eerste fysieke winkel. We merkten dat er binnen deze doelgroep ook veel behoefte was aan spellen. Daarom breidden we in 2002 ons assortiment uit met verschillende soorten spellen.”

Twee keer verhuisd

In die tijd vond je de spellenwinkel nog in de Korte Haaksbergerstraat. Twee verhuizingen later vind je Comicasa nu in Zuiderhagen 35. “Hier zitten we nu alweer een hele tijd. Het is een ruim pand, waardoor we ook een deel aan horeca kunnen besteden. Bovendien hebben we twee verdiepingen, wat fijn is voor de bescherming van de kwetsbaardere comics en manga’s”, vertelt Robert. De spellen staan uitgestald op de eerste verdieping en stripboekliefhebbers kunnen op de tweede verdieping unieke collectorsitems bekijken.

Lees verder onder de foto’s>

Verbouwing tijdens lockdowns

Je kunt inmiddels ook rustig aanschuiven bij Comicasa voor een drankje op de eerste verdieping. Robert: “Toen we de afgelopen jaren niet open mochten zijn, zijn we begonnen met het verbouwen van ons winkelpand. De laatste lockdown hield alleen wat eerder op dan we verwacht hadden. Daarom stond het laatste gereedschap nog in het pand toen we eerder dit jaar weer open mochten. Op dit moment zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten van de verbouwing.”

Breed assortiment spellen voor (jong)volwassenen

Bij dé spellenwinkel van Enschede ben je op het perfecte adres om elkaar uit te dagen voor een spel van jouw keuze. Van trading card games tot schaken, bij Comicasa vind je echt van alles. “We richten ons hierbij wel op spellen voor mensen vanaf 10 jaar en ouder. Met name omdat we veel collectables hebben en omdat Enschede een studentenstad is. We hebben dus vooral veel in huis voor jongvolwassenen.”

De feestdagen komen er weer aan, een drukke periode voor spellenwinkels. “Het is nu al behoorlijk druk in de winkel, een goed teken natuurlijk, maar we moeten het wel goed zien te verdelen binnen ons team. Het is bij ons overigens het hele jaar door wel druk hoor, omdat we regelmatig nieuwe releases hebben van comics en manga’s.”

Spellen voor jouw verlanglijstje

Eén van de spellen die je op jouw verlanglijstje kunt zetten voor de feestdagen, en die natuurlijk ook te verkrijgen is bij Comicasa, is Stella. “Een leuk associatiespel. Je moet je echt goed kunnen inleven in de andere spelers. Het is een makkelijk op te pakken en snel te spelen spel. Zeker een aanrader”, licht Robert toe.

Ook vind je Star Wars: The Clone Wars – A Pandemic System Game in de schappen van Comicasa. “Dat is mijn persoonlijke favoriet. Pandemic kwam namelijk net uit toen wij net begonnen in ons eerste winkelpand. Ik was al snel fan van dat spel. Het sterke aan deze variant van Pandemic, Star Wars: The Clone Wars, is dat je altijd alle opties open kunt houden. Je ziet het einde niet snel aankomen. Een hele goede pandemic game. Bovendien geeft het spel ook Star Wars-fans veel, omdat ze de goede karakters hebben geselecteerd. Je kunt keuze maken uit verschillende bad guys en ook de heroes zijn goed uitgezocht.

Unbox Now

Waar je ook veel spellen kunt ontdekken voor jouw verlanglijstje, is op het platform Unbox Now. Dit is namelijk hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Yes! Ga shoppen en win een jaar lang gratis sokken”

Yes! Ga shoppen en win een jaar lang gratis sokken

Aangeboden door Dedoles Enschede

Ga naar “5 x verdwenen winkels in Enschede die je vast nog kent”

5 x verdwenen winkels in Enschede die je vast nog kent

Stolker
Ga naar “5 x hier in Enschede scoor je goedkope imitaties van bekende cosmeticamerken”

5 x hier in Enschede scoor je goedkope imitaties van bekende cosmeticamerken

action enschede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent in Enschede gezocht!”

Zorgassistent in Enschede gezocht!

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Commercieel medewerker binnendienst”

Commercieel medewerker binnendienst

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Mega Vlooienmarkt”

Mega Vlooienmarkt

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 4 feb t/m 5 feb
vlooienmarkt
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Piano Bar bij Fellini”

Piano Bar bij Fellini

 • Fellini
 • 10 februari 2023
fellini_poster_social mediafellini_poster_social media
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2