Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inge sport bij hart for her: ‘Hier lopen gelukkig geen opgepompte macho’s rond’

Aangeboden door hart for her Enschede 1 juli 2020

Niet iedereen voelt zich helemaal op z’n gemak in een grootschalige sportschool. Harde muziek, veel spiegels, fanatieke fitgirls en opgepompte mannen kunnen je eigen plezier behoorlijk in de weg zitten. Gelukkig zijn er ook sportstudio’s – zoals hart for her Enschede – waar kleinschaligheid, een gemoedelijke sfeer en persoonlijke begeleiding voorop staan. Inge is lid geworden tijdens de opening van hart for her en dat is inmiddels al vijf jaar geleden.

“Dit is echt de eerste sportschool waar ik al zolang bij zit”, zegt de Enschedese enthousiast. Inge kende hart for her al vanuit Oldenzaal en was superblij toen er in 2015 ook een studio in Enschede werd geopend. “Ik had eindelijk iets gevonden dat ik echt heel leuk vind. De sfeer is erg prettig, hier sporten alleen maar vrouwen en er is altijd begeleiding aanwezig. Daarnaast zijn de lessen op zo’n manier opgebouwd zodat je een goede balans aanhoudt tussen ontspanning en inspanning.”

hart-for-her-enschede
hart for her zit aan de Oldenzaalsestraat in Enschede

Sportschool voor vrouwen

Bij hart for her Enschede doorloop je in 30 minuten een interval circuittraining waarin spierversterkende oefeningen worden gecombineerd met conditionele oefeningen. Om de veertig seconden wissel je van toestel en elke dame draait haar eigen drie rondjes. Daarna zit de training erop. Inge: “Zo’n halfuur is precies goed. Want je hebt in dit tijdsbestek alle spiergroepen getraind en je hartslag omhoog gebracht. En tegelijkertijd is de les ook niet weer te lang, zodat de oefeningen je tegen gaan staan.”

Sportschool weer open

Voor de uitbraak van het coronavirus kon je binnenlopen wanneer het jou het beste uitkwam, maar vanaf 1 juli dien je online een afspraak in te plannen. Het maximale aantal sporters is teruggebracht naar zeven in plaats van veertien, zodat er altijd voldoende afstand tot de ander is.

Inge heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten, want ze heeft online lessen van hart for her gevolgd en is veel gaan wandelen. “Het was echt een goeie zet van eigenaresse Geraldine om deze keuzes aan te bieden. Op deze manier blijf je toch in beweging en houd je – al dan niet online – contact met andere sporters. Het wandelen samen met andere leden van hart for her is mij zo goed bevallen, dat ik dit na 1 juli eigenlijk wel wil blijven doen”, zegt Inge lachend.

sportschool weer open hart for her groepsfoto
Geraldine en haar team hebben enorm veel zin om weer te beginnen

Proefles aanvragen

Inge is dus al lid vanaf het allereerste uur. Als het aan haar ligt, gaat ze het volgende jubileum ook wel halen. “Ik kan het iedere vrouw aanraden om gewoon eens een proefles te volgen. Op deze manier ervaar je zelf hoe het is en je krijgt gelijk een duidelijk beeld van de fijne sfeer die hier hangt.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar hart for her? Neem dan een kijkje op de website of vraag via deze link een proefles aan. Naast circuittraining kun je hier ook terecht voor mindfitness, het Better Belly programma en hipNthigh; de groepsles die speciaal ontwikkeld is om je billen en benen sterker te maken.

saskia mindfitness

Saskia doet aan mindfitness: ‘Klinkt heel zweverig, maar is het totaal niet’

We horen je al denken: mindfitness, wat is dat nou weer? Het heeft in ieder geval niks met denksport...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door hart for her Enschede. Meer over hart for her Enschede ontdekken?

hart for her Enschede sport en bewegen

Gesloten08:30 - 12:00 |17:00 - 20:00

Oldenzaalsestraat 276, Enschede

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.