Ice ice baby: 5 x sporten op het ijs in Enschede

Door Rebecca de Graaf 17 december 2018

Brr… koud hè? Maar nog lang niet koud genoeg om op natuurijs te kunnen sporten. Gelukkig is het ijs bij IJsbaan Twente wel dik genoeg. Voor de volgende ijssporten kun je hier terecht:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kunstschaatsen

Sporten op het ijs kunstschaatsen
Foto: ANP

Bij schaatsvereniging Piouette kun je leren hoe je sierlijk over het ijs schaatst. Zowel jong en oud kunnen hier leren kunstschaatsen. Of je nu beginner of gevorderde bent, je schittert straks op het ijs. De lessen zijn op vrijdagavond en zaterdagochtend.

IJshockey

Sporten op het ijs ijshockey Enschede Lions
Foto: Facebook Enschede Lions

Vind je een snelle teamsport heel gaaf? Denk dan eens aan ijshockey. Deze sport is gebaseerd op vaardigheden, snelheid, discipline en teamwork. Zo’n puck vliegt razendsnel over het ijs, dus je moet snel kunnen reageren. Enschede heeft drie ijshockeyclubs, namelijk: Enschede Lions, de Blue Caps en en studentenvereniging The Slapping Studs.

Rondjes schaatsen

Sporten op het ijs schaatsen
Foto: ANP

Schaats je liever rondjes op de buitenbaan en lange afstanden? Bij Sport- en IJsvereniging Enschede leer je alle basistechnieken voor het schaatsen op de baan. Volwassenen beginnen meteen op de buitenbaan om de techniek goed onder de knie te krijgen. Jonge beginners gaan eerst op de binnenbaan aan de slag en leren door spelletjes te wennen aan het ijs.

Curling

Sport op het ijs curling
Foto: ANP

Bij IJsbaan Twente kun je een curling clinic doen. Dit is een ijssport waar je heel precies moet zijn. In de clinic leer je de basistechnieken, waarna je in twee teams van vier tegen elkaar speelt. Het voordeel van deze sport is dat je niet op schaatsen hoeft te staan.

Shorttrack

Sporten op het ijs shorttrack
Foto: ANP

Shorttrack is een schaatssport voor wie van snelheid houdt. De sport is nog niet zo bekend in Nederland, maar is één van de spectaculairste sporten op het ijs. Het gaat vooral om techniek, behendigheid, tactiek, snelheid en conditie. Je schaatst hierbij korte rondjes op de binnenbaan. Interesse? Kijk dan eens bij Shorttrack Team Go.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.