Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Skiën in Enschede: wij probeerden het uit! [video]

Door Rebecca de Graaf 26 februari 2018

Wat heerlijk, de voorjaarsvakantie is aangebroken. Je hoeft niet helemaal naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland toe om te ervaren hoe het is om op ski’s te staan. Skilessen kun je namelijk ook gewoon in Enschede volgen. Wij trokken de stoute (ski)schoenen aan en gingen op skiles bij Skicentrum Moser op het Rutbeek.

Proefles

Of je nu een beginnende skiër bent of al een aantal jaartjes meedraait, iedereen kan bij Skicentrum Moser terecht. Onze enthousiaste skileraar Edo staat ons al op te wachten. Omdat we allesbehalve ervaren skiërs zijn, beginnen we lekker met een proefles voor beginners. Ook het zonnetje breekt inmiddels door, dus het wintersportgevoel begint al te komen.

Basistechniek

Edo neemt ons mee naar de beginnersafdaling om eerst de basistechnieken onder de knie te krijgen. “Het is heel belangrijk om de basistechnieken te leren. Skiën op de borstelbaan is een intensieve techniek- en conditietraining. Vaak heb je jezelf in de loop van de jaren een eigen techniek aangeleerd en op de borstelbaan kun je deze ingeslopen ‘foutjes’ heel goed verbeteren,” vertelt Edo.

skicentrum-moser-2
We zijn er klaar voor!

Pizzapunt

Edo legt ons rustig en duidelijk een aantal oefeningen uit. Normaal bestaat een groep uit maximaal acht personen, dus wij hebben het vandaag extra luxe voor elkaar met z’n tweetjes. Edo heeft inmiddels genoeg vertrouwen in onze skikunsten en we mogen met de skilift naar boven tot aan de eerste uitstap. Het is tijd om de befaamde pizzapunt te gaan oefenen. Iedereen kan zich natuurlijk in een rechte streep van de piste af laten glijden, maar goed kunnen remmen is het halve werk.

Tubing

De tijd vliegt voorbij en voordat we er erg in hebben, zijn we alweer met onze laatste afdaling bezig. Edo heeft nog leuk nieuws voor ons: we mogen nog met een tube van de piste af! Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Edo smeert de banden goed in met een laag zeep en als twee enthousiaste kleine kinderen glijden we de ‘berg’ af. Omdat Edo beter skiles kan geven dan fotograferen, hebben we van onze afdaling geen actiefoto’s. Dus moesten we het nog een keertje overdoen… echt heel vervelend 😉

Wil je ook zo’n leuke les bij Skicentrum Moser volgen? Een proefles kost 12,50 euro en duurt een uur. De skischool zelf is geopend van oktober tot en met maart en tubing kan het hele jaar door gedaan worden. Overige informatie over tarieven vind je hier.


Meer over Skicentrum Moser ontdekken?

Skicentrum Moser sportcentra

Gesloten12:00 - 17:00

Blikkersmaatweg 15, Enschede

Bekijk meer:sportcentra

Meer over

Sport

adv.