Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Saskia doet aan mindfitness: ‘Klinkt heel zweverig, maar is het totaal niet’

Aangeboden door hart for her Enschede 6 februari 2020

We horen je al denken: mindfitness, wat is dat nou weer? Het heeft in ieder geval niks met denksport te maken, want mindfitness is een combinatie van yoga, pilates, meditatietechnieken en mindfullness. Saskia is een van de enthousiaste cursisten die deze groepsles al 3,5 jaar volgt. “Door middel van mindfitness heb ik geleerd hoe ik inspanning en ontspanning met elkaar kan combineren.”

Mindfitness is een les waarin je werkt aan je mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen te doen zoals yoga en pilates en dit combineer je met mindfulness en meditatietechnieken. Door mindful te zijn leer je hoe je stress kunt hanteren en voorkomen. Daarnaast verlaagt mindfitness de hartslag, bloeddruk en spierspanning en verbetert het de nachtrust.

Balans terugvinden na een burn-out

Saskia is destijds met mindfitness begonnen omdat ze na haar burn-out behoefte had aan balans en rust in haar leven. “Ik ben jong getrouwd, heb vier kinderen, een leuke baan en een druk sociaal leven. Stilzitten is echt niks voor mij, dus elk vrij moment vulde ik wel weer op met iets anders. Maar op deze manier blijf je constant maar doorgaan en is er geen ruimte voor reflectietijd. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik volledig was opgebrand.”

De Enschedese heeft hulp gezocht voor haar burn-out en mindfitness is één van de onderdelen die heeft bijgedragen aan haar herstel. “Ik volgde destijds al de circuittraining bij hart for her en toen ze met de mindfitnesslessen begonnen, ben ik gelijk ingestapt. In het begin bleef mijn hartslag hoog en vond ik het lastig om de rust te vinden, maar na een aantal lessen merkte ik al een duidelijke verbetering,” vertelt Saskia.

mindfitness hart for her 1

Combineer inspanning met ontspanning

Een cruciaal onderdeel van mindfitness is je ademhaling. “Je begint je les met de vraag of je helemaal ontspannen bent. Als je voelt dat je lichaam onrustig is, dan probeer je je ademhaling naar je buik te brengen. Zodra je kalm bent, kun je met de oefeningen beginnen. Deze oefeningen maken je fysiek veel sterker. Vooral je arm- en buik-, en rugspieren worden getraind. Daarnaast kun je door op je ademhaling te letten bepaalde oefeningen beter uitvoeren. Door alles geconcentreerd en in volle aandacht uit te voeren, werk je aan je mentale ontspanning.”

Heerlijk slapen na mindfitness

Ook na de les heeft Saskia profijt van haar ontspannen mindset. “De avonden na deze les slaap ik echt heerlijk. Die momenten koester ik echt,” zegt de Enschedese enthousiast. “Want een goede nachtrust is essentieel om je weer helemaal op te laden. Ik pas ontspanningsoefeningen trouwens ook thuis toe, want dat heb ik echt nodig.”

mindfitness hart for her 4

Gratis proefles

Ben jij benieuwd of mindfitness iets voor jou is? Je mag altijd een gratis proefles bij hart for her volgen. Deze les wordt iedere woensdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot 20.15 uur gegeven. “Mindfitness klinkt misschien zweverig, maar dat is het helemaal niet. Ik denk dat we allemaal wel geneigd zijn om alsmaar door te gaan en onvoldoende te ontspannen. Daarom is deze les ook voor zoveel mensen geschikt. En doordat je mindfitness op je eigen niveau kunt doen, is het ook erg laagdrempelig. ”

mindfitness hart for her enschede

Combineer inspanning met ontspanning tijdens een lesje mindfitness

Bij hart for her Enschede wordt iedere woensdagavond mindfitness gegeven. Dit is de ideale les voor ...

Meer over hart for her Enschede ontdekken?

hart for her Enschede sport en bewegen

Geopend08:30 - 12:00 |17:00 - 20:00

Oldenzaalsestraat 276, Enschede

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.