Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roberto kwam door hardlopen uit zijn depressie: ‘Het was echt een uitlaatklep’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot Enschede Marathon, bijna geen enkele hardloopwedstrijd gaat dit jaar door. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day

Op zondag 11 oktober kun je in Enschede meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Roberto Scheffer uit Enschede doet mee aan de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: “Het is mijn ultieme droom om ooit de hele marathon in Rotterdam te kunnen lopen, maar dit is een mooi begin.”

Spierpijn na de eerste keer hardlopen

Roberto is altijd al heel sportief geweest, maar met hardlopen is hij pas zeven jaar geleden begonnen. “Ik was op zoek naar iets dat ik op ieder gewenst moment van de dag en lekker in de buitenlucht zou kunnen doen. De keuze is toen op hardlopen gevallen. Ik ben heel simpel met een hardloopapp begonnen waarbij je de afstanden langzaam opbouwt. De eerste keer hardlopen viel enorm tegen, maar na een paar keer trainen kreeg ik de smaak al snel te pakken.”

Hardlopen als hulpmiddel bij rouwverwerking

Niet alleen fit worden was voor Roberto een reden om met hardlopen te beginnen, ook het verlies van een dierbare speelde hierin een rol. “Onlangs ben ik mijn zus verloren aan de gevolgen van kanker. Dit verlies hakte er zo hard in dat ik zelfs in een depressie terecht ben gekomen. Door te gaan hardlopen kon ik mijn gedachten verzetten. Het was echt een uitlaatklep voor mij. Mijn psycholoog raadde het in eerste instantie af, omdat rust nemen op dat moment belangrijker zou zijn. Maar juist door in mijn eentje door de natuur te rennen kon ik alles op een rijtje zetten en het verlies een plekje geven”, legt Roberto uit.

De ultieme marathon

Inmiddels is hardlopen een vast onderdeel geworden van Roberto’s dagelijks leven. Hij traint drie à vier keer per week en heeft graag een doel waar hij naartoe kan werken. Zo heeft de Enschedeër al eens meegedaan aan de Dam tot Damloop en aan de halve marathon hier in Enschede. “De NN Marathon Rotterdam lijkt mij de ultieme marathon om aan deel te nemen. Ik heb deze hardloopwedstrijd regelmatig op tv gezien en het lijkt me geweldig om zelf met honderden anderen over de Coolsingel te mogen lopen. Nu de echte NN Marathon Rotterdam dit jaar niet meer door kan gaan, is de NN Running Day een mooi alternatief.”

Via de app kun je de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam namelijk zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn.

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Roberto – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.