Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer bewegen? Op deze manier houd je het sporten voortaan wél vol

Aangeboden door Awa Outdoor Sports 16 januari 2019

Je kent het vast wel: na enkele maanden fanatiek te sporten neemt de zin opeens af. Je bent te druk, te moe of hebt geen puf meer om het huis nog uit te gaan. Annet en Robin van Awa Outdoor geven je een aantal tips hoe je het sporten voortaan wél volhoudt.

Realistisch doel

Een veel voorkomende reden waarom mensen na een tijdje stoppen met sporten, is omdat ze hun gewenste resultaat nog niet hebben behaald. Afvallen kan bijvoorbeeld een belangrijke reden zijn om te gaan sporten. Velen hebben echter verkeerde verwachtingen, waardoor je ook makkelijk teleurgesteld wordt. “Het is daarom van belang om een realistisch doel te stellen en wij helpen je daarbij. Het gaat er niet om hoe snel je het doet, als je je doel maar bereikt,” legt Robin uit.

Juiste trainingsprikkels

Niet iedereen heeft dezelfde doelstelling en ook de bewegingsvorm is bij elke individu anders. Een gecertificeerde trainer beschikt over de juiste kennis van het menselijk lichaam en met name over de belastbaarheid. Hij of zij kan in een oogopslag zien óf jij wel op de juiste manier traint en hoe je het anders moet doen. “Je hebt tenslotte maar één lichaam en alles wat je op jonge leeftijd verkeerd doet, levert op latere leeftijd fikse klachten op,” zegt Annet.

annet-en-robin-van-awa-outdoor
Annet en Robin zijn de trotse eigenaren van Awa Outdoor.

Kies voor goede begeleiding

Tegenwoordig zijn er uiteenlopende trainingsapps beschikbaar, zoals Strava en Virtuagym. Maar of je je spieren daadwerkelijk op de juiste manier traint, leer je niet via zo’n app. “Dit is het vakwerk waar je voor zou moeten kiezen. Door onder begeleiding te sporten voorkom je nare blessures en haal je je doelstelling wel,” benadrukt Robin nogmaals.

Stap voor stap

Dus kies je doelstelling en vorm een duidelijk plan van aanpak. Wat heb je ervoor over om je doel te bereiken en ben je bereid om hierin te investeren? “Stap voor stap leggen we de basis alvorens je naar je echte doel toe traint. Waar anderen na een tijdje opgeven, houden deze sporters het wel vol,” aldus Annet.

Interesse

Vele anderen gingen je al voor en hebben gekozen voor de professionele begeleiding van Awa Outdoor. Benieuwd welke trainingen er zoal gegeven worden? Bekijk hier het aanbod en start vandaag nog met sporten bij Awa Outdoor.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Awa Outdoor Sports. Meer over Awa Outdoor Sports ontdekken?

Awa Outdoor Sports sportcentra

GeopendHele dag

Kotkampweg 119, Enschede

Bekijk meer:sportcentra

adv.