Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! De Menzis Singelloop breidt dit jaar nóg verder uit

Aangeboden door Menzis Singelloop Enschede 26 augustus 2019

Op zondag 8 september vindt de Menzis Singelloop 2019 plaats. Ieder jaar zet de organisatie zich in om een nóg mooiere en betere Singelloop te organiseren voor alle deelnemers, supporters, fans, vrijwilligers en sponsoren. Ook voor de 22e editie is dat wederom goed gelukt. Het aantal activiteiten in het Volkspark is dit jaar namelijk nog uitgebreider!

Menzis Singelloop 2019

De organisatie van de Singelloop ligt in handen van AC TION, dé atletiekclub van Enschede. Daarnaast helpen zo’n 200 andere vrijwilligers om de dag in goede banen te leiden. Het aantal deelnemers blijft ieder jaar toenemen, waardoor de Menzis Singelloop is uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland. En dat het evenement niet alleen leuk is voor de duizenden deelnemers, blijkt maar weer uit het uitgebreide programma.

Feestje voor heel Enschede

Ook al doe je zelf niet aan hardlopen, er is tijdens de Menzis Singelloop 2019 genoeg te doen in het Volkspark. Deze locatie is niet alleen het vertrek- en eindpunt, maar ook de ideale plek voor een gezellig middagje uit. Dus zelfs wanneer je de hardlopers ergens langs de singel hebt aangemoedigd, is het zeker de moeite waard om daarna naar het Volkspark te komen.

food court Volkspark Menzis Singelloop
Geniet van een hapje en drankje op de food court in het Volkspark. Credits: Singelloop Enschede

Sport zone, kids zone en food court

Geniet bijvoorbeeld van een hapje en drankje op de food court, terwijl jouw kinderen zich vermaken op de springkussens of stormbaan in de kids zone. Fijn om te weten: er staan genoeg banken en tafels op het terrein. Hierdoor is er altijd wel een plekje om rustig te zitten en naar livemuziek te luisteren. Ook is er dit jaar een nieuw element toegevoegd: de sport zone. Meerdere Enschedese sportverenigingen zijn 8 september aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met uiteenlopende sporten, zoals bijvoorbeeld judo, voetbal, korfbal, dansen, gym en kinderyoga. De FC Twente KidsClub en YoungReds ontbreken niet in het Volkspark. Bovendien deelt mascotte Sjors Sportief de nodige high fives uit aan iedereen die wil!

Van freerunning tot peutergym

Leer stoere moves tijdens de clinic freerunning of meet hoe hard je een bal op doel kunt schieten. Vinden jouw kids het gaaf om iets nieuws te proberen? Laat ze dan klimmen op de mobiele klimwand of meedoen aan een workshop cardio drums. Voor de allerkleinsten is er peutergym. Kortom, genoeg leuks om uit te kiezen!

Singelloop-2018-96
Volg een workshop cardio drums

Gezocht! Snelste sportclub van Twente

Het verengingsklassement op de Dubbele Mijl (3,2 km) werd vorig jaar in leven geroepen. Of je nu lid bent van een schaakvereniging of voetbalclub, iedere Twentse sportvereniging* kan zich aanmelden voor dit verenigingsklassement. De eindtijden van de drie snelste lopers per vereniging tellen mee in het klassement. De organisatie stelt drie geldprijzen beschikbaar (eerste prijs: 250 euro, tweede prijs: 150 euro en derde prijs: 100 euro) én een super-sportieve-geweldig-grote beker voor de vereniging met de meeste deelnemers.

Battle of the Singels

Staat jouw woning aan de singel en ga je meedoen aan de Singelloop? Dan doe je automatisch mee aan de Battle of the Singels, die dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt! De snelste mannelijke en vrouwelijke singelbewoner kunnen een leuk extraatje winnen, namelijk een waardebon van 25 euro van RunX Twente.

Inschrijven

Redenen genoeg dus om je aan te melden voor de Menzis Singelloop 2019! Online inschrijven is mogelijk tot en met 1 september. Jouw startnummer ligt klaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij RunX Twente aan de Kuipersdijk. Na-inschrijving is eveneens mogelijk bij RunX Twente op 6 en 7 september. Op zondag 8 september heb je deze mogelijkheid in het Volkspark in het clubgebouw van ELTC (tennisclub) aan de Volksparksingel.

* m.u.v. atletiek- en triatlonverenigingen

Credits: Singelloop Enschede

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Menzis Singelloop Enschede. Meer over Menzis Singelloop Enschede ontdekken?

Menzis Singelloop Enschede sport en bewegen

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.