Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een sportief 2020! Hardloopwedstrijden in en rondom Enschede

Door Romy Wesselink 6 maart 2020

In je eentje een rondje hardlopen in het Volkspark is natuurlijk goed voor je lijf. Maar gezellig en motiverend is het wellicht niet. Wil je een extra stok achter de deur of een mooi doel voor jezelf stellen? Meld je dan eens aan voor een hardloopwedstrijd! In en rondom Enschede worden er dit jaar weer een aantal georganiseerd. We vullen het lijstje aan als er meer wedstrijden bekend zijn.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Campusloop

De Campusloop is een jaarlijkse hardloopwedstrijd over de campus van de Universiteit Twente. De editie van 2020 vindt plaats op 1 april en start om 19.00 uur. De Campusloop is niet alleen voor studenten, maar voor alle hardlopers. Dit jaar zijn er twee verschillende afstanden te lopen, namelijk een 3 km en een 5 km. Deelname bedraagt €6,- (voorinschrijving) of €7,- (na-inschrijving).

Campusloop
Foto: Facebook DAV Kronos

De Twee van Enschede

Is de 5 km van de Enschede Marathon nog een brug te ver, maar wil je graag meedoen aan een hardloopwedstrijd? Meld je dan aan voor De Twee van Enschede op zaterdag 18 april. Dit is een laagdrempelige en recreatieve loop van twee Engelse Mijl (3,2 km) door het centrum van Enschede. Een startnummer kost €5,- en de loop start om 19.00 uur.

de twee van Enschede
Foto: Facebook Enschede Marathon

Enschedese Marathon

De oudste marathon van Nederland vindt op 19 april 2020 plaats. Er zijn verschillende afstanden waar je je voor kunt aanmelden. Ga je voor de hele marathon van 42,195 km, liever een halve van 21 km of ben je een beginnende loper? Dan is de 10 km of 5 km misschien meer iets voor jou. Meer info vind je hier.

enschedese marathon
Foto: Facebook Enschede Marathon

Nightrun Enschede

Op donderdag 14 mei wordt de Nightrun Enschede gehouden. Dit hardloopevenement vindt plaats in het Volkspark en het wordt georganiseerd door tweedejaars Sportmarketing studenten aan Hogeschool Saxion Deventer.

Nightrun Enschede heeft als doel om samen met de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Spieren Voor Spieren. Op deze manier wil de organisatie bijdragen aan het onderzoek naar spierziektes. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 3 km, 4,5 km, 6 km of 7,5 km. De desbetreffende startbewijzen van de afstanden kosten €5,-, €7,50, €10,- en €12,50.

Volkspark Enschede

Menzis Singelloop

Later in het jaar vindt de Menzis Singelloop plaats, op 13 september 2020 om precies te zijn. Een unieke kans om over de (autovrije!) singels van Enschede te lopen. De afstand die je aflegt is 5 Engelse Mijl, ongeveer 8 km. Vind je dat toch iets te heftig? Je kunt ook een dubbele Mijl (3,2 km) lopen. Meer info vind je hier.

menzis singelloop enschede
Foto: Facebook Menzis Singelloop Enschede

Urban City Run 053

Geen ‘normale’ hardloopwedstrijd langs afgesloten lange wegen. Maar eentje door leuke straatjes, gebouwen en theaters. Een unieke kans als deelnemer om een bijzondere hardlooproute af te leggen! Je kiest voor de route van 5 km of voor 7,5 km. Wanneer de tocht precies plaatsvindt is nog niet bekend. Houd daarvoor de website in de gaten.

Urban city run
Foto: Facebook Urban City Run 053

Military Crossloop

Een sportieve crossloop voor mensen die niet bang zijn voor een beetje water en modder. Het parcours waar eerst de paarden voor de cross country gaan, is de dag daarna ook het parcours voor de hardlopers. Er is een ronde van ongeveer 6 km en een van 12 km. Natuurlijk met de welbekende hindernissen. De tocht vindt waarschijnlijk plaats op 4 oktober 2020 (onder voorbehoud). Houd voor meer informatie en de definitieve datum de website in de gaten.

Military Crossloop
Foto: Facebook Military Crossloop

Herfstloop Twente

Een prachtig parcours langs weilanden en door natuurgebieden, waaronder het Buurserzand. Je kunt een halve marathon lopen, gaan voor 15 km of voor 8 km. Ook aan de wandelaars is gedacht: er is een Nordic walking route! Wanneer de tocht precies plaatsvindt, is nog niet bekend. Houd daarvoor de website in de gaten.

herfstloop
Foto: Facebook De Herfstloop Twente

Lees ook

TGM The Great Gatsby Jeske Van de Staak en Jeroen van Koningsbrugge foto Mark Engelen

Deze bekende sterren komen binnenkort naar Enschede

Yes, 2020 wordt weer een heel fijn jaar om BN’ers en andere sterren in Enschede te spotten. In het n...
Tuckerville 2019_61

Zin in! Deze muziekfestivals staan dit jaar op de planning in Enschede

Op dit soort druilerige dagen verlangen we enorm naar het festivalseizoen. Dansjes, drankjes, hapjes...
Festival TREK Enschede_6

Balen! Dit festival komt in 2020 niet meer naar Enschede

Liefhebbers van eten en drinken moeten misschien even slikken. We hebben namelijk treurig nieuws voo...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.