Combineer inspanning met ontspanning tijdens een lesje mindfitness

Aangeboden door hart for her Enschede 13 maart 2019

Bij hart for her Enschede wordt iedere woensdagavond mindfitness gegeven. Dit is de ideale les voor dames die graag aan hun mentale ontspanning willen werken én fysiek sterker willen worden.

Wat is mindfitness?

Mindfitness is een combinatie van yoga, pilates, meditatietechnieken en mindfullness. “Sinds twee jaar bieden we deze extra groepsles aan. Alle toestellen worden aan de kant geschoven, het licht wordt gedimd en je kan de drukte van de dag even helemaal vergeten,” legt eigenaresse Geraldine uit. De les duurt een klein uurtje, waarbij je veertig minuten allerlei oefeningen doet en tenslotte nog tien minuutjes ontspant.

Heerlijk slapen

Wilma is een van de enthousiaste dames die deze groepsles met veel plezier volgt. “De nacht na de training kan ik echt heerlijk slapen,” zegt ze lachend. “Mindfitness is een fijne combinatie van yoga en fitness, waarbij je je leert focussen en concentreren op een ding tegelijk. Vooral na een drukke dag kan dit heel relaxed werken. Elke keer is een bepaalde spiergroep aan de beurt, zoals bijvoorbeeld buik- of beenspieren. Een aanrader dus!”

Veel variatie

Ook Marga is erg te spreken over de verscheidenheid aan oefeningen. “Het is nooit eentonig,” vertelt de Enschedese. “Het is voor mij een prettige manier van inspannen en ontspannen en door yoga principes ook nog eens leerzaam. De oefeningen bevorderen de lenigheid waardoor je soepeler gaat bewegen. Dat vind ik wel het grootste voordeel van de mindfitlessen. Je wordt je meer bewust van hoe je beweegt. Ook gebruik ik spiergroepen waarvan ik niet wist dat ik ze had!”

Ontdek het zelf

Deze les op woensdagavond is erg laagdrempelig en je traint samen met gezellige groep dames. Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je het liever eerst een keertje uitproberen? Meld je dan aan voor een proefles.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door hart for her Enschede. Meer over hart for her Enschede ontdekken?

hart for her Enschede sport en bewegen

Nu gesloten08:30 - 12:00 |17:00 - 20:15

Oldenzaalsestraat 276, Enschede

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.