Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oliebollen bakken? 4 x vette feiten over vetrecycling

Aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening 25 december 2019

Het is bijna oud en nieuw en dat betekent oliebollen bakken! Gebruikt frituurvet of bakolie spoel je natuurlijk niet door het riool, maar je recyclet het. In dit artikel lees je vier vette feiten over vetrecycling.

Frituurvet als biobrandstof

Van gebruikt frituurvet en olie kan biobrandstof gemaakt worden. Deze brandstof is onder andere geschikt als biodiesel voor bijvoorbeeld auto’s en vrachtwagens. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is biobrandstof hernieuwbaar en daarom is vetrecycling beter voor het milieu.

Vetrecycling zorgt voor minder kosten

Hoewel veel mensen weten dat gebruikte vetten niet in het riool thuis horen, heeft toch vrijwel elke gemeente problemen met verstoppingen die veroorzaakt worden door vet. Dit komt doordat men bijvoorbeeld vette pannen tóch schoonmaakt in de gootsteen. Vloeibaar vet stolt uiteindelijk in het riool en dit leidt tot verstoppingen. Door vet te recyclen hoeven er minder kosten gemaakt te worden om dit soort verstoppingen op te lossen.

nijhuis rioolreiniging busje
Al sinds 2005 is Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverdeling actief in Twente en omgeving als allround ontstoppingsbedrijf.

Vetafscheiders

Maar hoe recycle je dan het vet dat tijdens het schoonmaken in de afvoer terecht komt? Voor de horeca is dit vrij eenvoudig: elk bedrijf dat vet vervuild afvalwater in de riolering loost is verplicht een vetafscheider aan te schaffen. Zo’n vetafscheider wordt vervolgens geleegd en gereinigd door een gespecialiseerd bedrijf. In de regio Twente ben je voor deze klus bij Nijhuis Rioolreiniging aan het juiste adres. Met hun vacuümwagen verwijderen zij slib, olie of vet uit de afscheider om te voorkomen dat deze doorspoelen naar het rioolstelsel.

Vet is geld waard

Voor de Nederlandse horeca is frituurvet naast een kostenpost ook een inkomstenbron geworden. Zij krijgen namelijk een vast bedrag per liter frituurvet dat zij inzamelen. Het frituurvet en frituurolie wordt verzameld in speciale vettonnen. Nijhuis Rioolreiniging zorgt ervoor dat horecaondernemers hier geen omkijken meer naar hebben. Hun ophaalservice regelt een regelmatige afvoer van het frituurvet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de werkzaamheden van Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening? Al sinds 2005 is dit bedrijf actief in Twente en omgeving als allround ontstoppingsbedrijf. Met hun geavanceerde apparatuur en gereedschappen kunnen ze elke klus aan, van groot tot klein. Bekijk hun website voor het complete overzicht van al hun diensten.

toilet

Heel Holland Kakt! En deze mannen zorgen ervoor dat je het probleemloos kan blijven doen

Of je nu last hebt van een ondergelopen kelder of een verzakking van de straat, het team van Nijhuis...

Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.