Dit kun je doen als je liever niet wil dat er vuurwerk rondom je huis wordt afgestoken

Door Rebecca de Graaf 19 december 2018

Oud en nieuw is hét moment voor vuurwerkliefhebbers om flink te gaan knallen met rotjes, honderd duizend klappers en vuurpijlen. Maar niet iedereen is even blij met dit vuurwerkgebruik. Daarom start de gemeente Enschede een campagne om de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk te beperken. Zo kun je een speciale poster ophangen om je omgeving te vragen rekening met jouw wensen te houden.

Uitbreiding verplichte vuurwerkvrije zones

Het aantal verplichte vuurwerkvrije zones is dit jaar uitgebreid van vijf naar tien zones. Naast het gebied rond het MST, het dierenopvangcentrum en de kinderboerderijen De Wesseler, Noord en Erve ’t Wooldrik zijn nu ook het Volkspark, het Van Heekpark, het Ledeboerpark, het Florapark en Erve ’t Stroink verplicht vuurwerkvrij.

Vrijwillige vuurwerkvrije zone

Daarnaast wordt er dit jaar gewerkt met vrijwillige vuurwerkvrije zones. Dit zijn gebieden, rondom een woning of een bedrijf, waar inwoners om een persoonlijke reden last hebben van het afsteken van vuurwerk.

Zij geven dit aan door een poster zichtbaar achter het raam te hangen, met het verzoek ter plaatse geen vuurwerk af te steken. “De jeugd is niet zo kwaad’,” zegt Loes Schippers van een werkgroep die bij de besluitvorming betrokken was. “Jongeren willen best rekening houden met iemand die liever geen vuurwerk voor zijn deur heeft.”

De poster wordt verspreid als advertentie in de Huis aan Huis Enschede van 24 december. Daarnaast is hij af te halen bij de bibliotheken en aan de balie van het Stadskantoor. Zelf uitprinten is ook mogelijk.

oud en nieuw vuurwerk

Knallend 2019 in: dit zijn de oud en nieuw feesten in Enschede

Het lijkt nog ver weg, maar oud en nieuw staat weer voor de deur. Mocht je het feest in de stad will...
vuurwerk kopen

Voordelig vuurwerk kopen? KJ Outdoor verkoopt Nederlands vuurwerk tegen Duitse prijzen

Rijd jij ieder jaar naar Duitsland toe, omdat het vuurwerk bij onze oosterburen goedkoper is? Dat is...

adv.