Let op: inbrekers slaan het vaakst toe tijdens oud en nieuw (hier wat tips)

Door Charmain Zwijnenberg 31 december 2018

Tijdens de kerstdagen wordt er veel in huizen ingebroken, maar tijdens oud en nieuw slaan inbrekers pas écht hun slag, volgens Tubantia. Als jij met de buren op het nieuwe jaar toost, grijpen de boeven hun kans. We willen natuurlijk niet dat jij 2019 begint in een leeggeroofd huis. Daarom zetten we zeven tips voor je op een rij. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Laat de lampen aan in huis

Zorg dat de dieven denken dat je thuis bent en laat de lampen aan in huis. Ja, ook de lichtjes in de kerstboom als je die nog hebt staan.

Doe ramen dicht en deuren op slot

Ja duh-huh, horen we je denken. Maar als je rond middernacht even snel de straat oversteekt om je buurman drie pakkerds te geven, denk je er misschien niet aan om de voor- én achterdeur op slot te draaien. En vergeet ook het wc-raampje niet dicht te doen, maar dat is sowieso geen overbodige luxe met al die rondvliegende vuurpijlen.

Ruim je rommel níet op

Goed excuus om lege flessen champagne en rondslingerende kleren niet op te ruimen. Die inbrekers moeten namelijk denken dat je gewoon thuis bent. Minder handig: je laptop, telefoon of gouden Rolex in het zicht laten liggen.

Vraag de buren een oogje in het zeil te houden

Lig jij tijdens de jaarwisseling met je billen op een onbewoond eiland of vier je oud en nieuw in een après ski-café in Oostenrijk? Vraag je buren die wel thuis zijn dan om een oogje in het zeil te houden.

Ook inbrekers hebben Facebook

Heel verleidelijk om je Facebookvrienden jaloers te maken met jouw vakantieplannen en -kiekjes. Maar onthoud dat ook inbrekers Facebook hebben. En die zijn maar al te blij met dat soort berichtjes. Geen goed plan dus!

Meld verdachte zaken bij de politie

Buiten knalt het vuurwerk de lucht in, is iedereen luidruchtig met elkaar aan het kletsen en lopen de mensen chaotisch door elkaar. Het is dus moeilijk te zien wie wel en niet in je straat horen. Zie je toch iets opvallends tijdens oud en nieuw? Neem dan vooral contact op met de politie Enschede.

Bekijk Home Alone voor nog meer tips

KEVIN!!! Een beter excuus is er niet om deze kerstklassieker terug te kijken. Want niemand die inbrekers beter weten te weren dan onze jeugdheld.

Lees ook

vuurwerk afsteken

Vuurwerk kopen en afsteken in Enschede: dit zijn de regels

Kan je niet wachten om je fonteinen en vuurpijlen keihard de lucht in te schieten? Nog héél even ged...
oud en nieuw vuurwerk

Dit wordt het weer tijdens oud en nieuw in Enschede

Goed nieuws voor de vuurwerkfanaten onder ons! Volgens Weeronline blijft het waarschijnlijk droog in...
nieuwjaarsduik

Een frisse start: begin 2019 met een nieuwjaarsduik

Wil je het nieuwe jaar met een ijskoude duik beginnen? In Enschede wordt helaas geen officiële nieuw...

 

 

 

 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.